Αβραμόπουλος για σκευωρία Novartis: Μένει να βγουν οι κουκούλες από τους ψευδομάρτυρες

by MANIFESTO

Τρεις και πλέον ώρες κατέθετε στον Άρειο Πάγο και την Αρεοπαγίτη Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για όσα γνωρίζει για το πώς και από ποιους ενεπλάκη το όνομά του στην έρευνα της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς για τις παράνομες πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας.

Κατά την έξοδο του από τον Άρειο Πάγο ο πρώην επίτροπος δήλωσε: «Η σκευωρία κατέρρευσε. Τώρα έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη. Εκείνο που απομένει είναι να αποκαλυφθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί. Και βεβαίως να βγουν οι κουκούλες από τους ψευδομάρτυρες. 
Ήρθε η ώρα να αποδοθεί δικαιοσύνη. Έχω πει χαρακτηριστικά ότι η εκδίκηση δεν είναι δικαιοσύνη. Η τιμωρία όμως είναι και τούτο γιατί; Για να μην ξανασυμβεί στην Ελλάδα, στην ελληνική δημοκρατία αυτό το κακό. Η Ελλάδα έχει μια δικαιοσύνη που λειτουργεί, είναι μια δημοκρατία που λειτουργεί πλήρως. Κι εδώ ακριβώς είναι που πρέπει να προστατεύονται οι πάντες.
Πρώτα απ’ όλα οι πολίτες αλλά και οι δημόσιοι λειτουργοί. 
Η σκευωρία αυτή πρέπει να είναι η πρώτη και η τελευταία στην ελληνική ιστορία».

Στο πλαίσιο των ανακρίσεων με τη διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου, την ερχόμενη Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021 θα προσέλθει να καταθέσει στην κυρία Αλεβιζοπούλου διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, το όνομα του οποίου επίσης ενεπλάκη στo σκάνδαλο  της Novartis, όμως από καιρό η σχετική δικογραφία έχει μπεί στο αρχείο.

Για τους χειρισμούς σε ό,τι αφορά την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών η Βουλή με απόφαση της έχει παραπέμψει με τη διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στις διαδικαςίες του Ειδικού Δικαστηρίου καθώς και άλλα μη πολιτικά πρόσωπα εισαγγελείς και λοιπούς.

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα