Διάσπαρτοι, σε μικρές ομάδες κατέβαιναν, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Εσωτερικών της Κροατίας, οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που προκάλεσαν επεισόδια κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να δολοφονηθεί ο 29χρονος Μιχάλης Κατσούρης.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, κινήθηκαν με αυτόν τον τρόπο, ώστε να μη βρίσκονται όλοι τους την ίδια στιγμή στο ίδιο σημείο στα σύνορα. Ωστόσο, τονίζεται, επίσης, πως «δεν υπήρχε λόγος» να τους απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα. Βέβαια, η UEFA είχε αποφασίσει ήδη πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων την απαγόρευση της μετακίνησης των οπαδών των φιλοξενούμενων ομάδων για τις εντός και εκτός ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις.

Επίσης, σύμφωνα με το κροατικό μέσο ενημέρωσης Jutarnji, η κροατική αστυνομία είχε ήδη αποστείλει όλες τις πληροφορίες που είχε στα χέρια της μέσω της Europol και της Internpol, ενώ, από πλευράς της, επανέλαβε πως δεν «υπήρχε νομική βάση με την οποία οι τοπικές Αρχές να σταματήσουν στα σύνορα της Κροατίας τους οπαδούς της Ντιναμό που κατευθύνονταν προς την Αθήνα». 

Η ενημέρωση από το Μαυροβούνιο

Ακόμα, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο ΣΚΑΪ, σήμα στις ελληνικές Αρχές είχε σταλθεί και από τις αρχές του Μαυροβουνίου. Στις 09:22 το πρωί της Δευτέρας το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έλαβε έγγραφο δύο σελίδων από τις αρχές του Μαυροβουνίου, στο οποίο επισημαίνεται: «Εικάζουμε ότι ταξιδεύουν με προορισμό την Ελλάδα για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΚ-Ντινάμο Ζάγκρεμπ». 

Στην ενημέρωση του Μαυροβουνίου, μάλιστα, γίνεται λόγος και για τα οχήματα με τα οποία ταξίδευαν οι εγκληματικοί χούλιγκαν (μάρκες και αριθμοί πινακίδων κυκλοφορίας), αλλά και πόσοι ήταν. Οι Αρχές του Μαυροβουνίου ενημέρωναν για τα εξής: «Αγαπητοί συνάδελφοι στις 7 Αυγούστου 2023 ανάμεσα στις 03:00 τα μεσάνυχτα και τις 06:00 το πρωί από τον συνοριακό σταθμό Μποζάι, στην έξοδο προς Μαυροβούνιο αξιωματικοί της αστυνομίας του Μαυροβουνίου έλεγξαν πολίτες της Δημοκρατίας της Κροατίας - περίπου 120 άτομα νεαρής ηλικίας - που εικάζουμε ότι ταξιδεύουν με προορισμό την Ελλάδα για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Η ομάδα αυτή εξήλθε του Μαυροβουνίου με τα παρακάτω οχήματα».