Σε σχετική ενημέρωση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής είχε προχωρήσει, όπως αναφέρει σε επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, η ΠΑΕ ΑΕΚ σε ό,τι αφορά τους Κροάτες χούλιγκαν που ήρθαν στην Αθήνα και προκάλεσαν βίαια επεισόδια έξω από το γήπεδο της ομάδας, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ένας 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ. 

Στην επιστολή που απέστειλε στον υπουργό ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ Γιώργος Κοσμάς, η ποδοσφαιρική ομάδα απαιτεί, επίσης, να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση και να αποδοθούν ποινικές και αστικές ευθύνες στου υπεύθυνους, όπως και να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα. Ακόμα, ο υπουργός καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποδείξει πως η ελληνική κοινωνία μπορεί να εμπιστεύεται την ελληνική Πολιτεία και την ελληνική Αστυνομία για την ασφάλειά της. 

Η επιστολή της ΑΕΚ προς τον Οικονόμου 

Παρακάτω παρατίθεται η επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ ΑΕΚ Γιώργου Κοσμά προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου: 

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Μια Ελληνική οικογένεια θρηνεί ένα αδόκητο χαμό του παιδιού της, που έχασε τη ζωή του από επαγγελματίες δολοφόνους και οργανωμένους εγκληματίες που διέσχισαν τη χώρα και έφτασαν από το Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου συνενώθηκαν με Έλληνες εγκληματίες συνεργούς τους, με μοναδικό σκοπό να σκοτώσουν και να κτυπήσουν μέχρι θανάτου ανυπεράσπιστους αθώους πολίτες που επέλεξαν εκείνη την ώρα να βρίσκονται σε καταστήματα εστίασης πέριξ του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας.

Δυστυχώς, η εισβολή της στρατιάς των εγκληματιών δεν παρεμποδίστηκε από την Ελληνική Αστυνομία, προς την οποία απευθυνθήκαμε δια νομίμων εκπροσώπων μας και δια του Υπευθύνου Ασφαλείας της ΠΑΕ ΑΕΚ, τόσο κατά την απογευματινή σύσκεψη ασφαλείας που έλαβε χώρα στο γήπεδο μας, όσο και τηλεφωνικά σε μεταγενέστερο χρόνο. Ειδικότερα στις 21.12 ενημερώσαμε τον Επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας που βρισκόταν στο γήπεδο OPAP ARENA για το κομβόι δεκάδων οχημάτων που διέσχιζαν την Εθνική οδό πλησιάζοντας στην Αθήνα προερχόμενα από το Ζάγκρεμπ, κοινοποιώντας του μάλιστα και σχετικό βιντεοληπτικό υλικό. Στις 21.13 γνωστοποιήσαμε στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, όσα είχαμε πληροφορηθεί, σχετικά με την έλευση των Κροατών εγκληματιών στην Αθήνα με προορισμό τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όσα ακολούθησαν σε περισσότερο από δύο ώρες αργότερα με το βάναυσο θάνατο ενός νέου παιδιού, τον σοβαρό τραυματισμό μικρών παιδιών που εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, τον ξυλοδαρμό και τον τραμπουκισμό αθώων πολιτών, απλώς αποτέλεσαν τη συνέπεια της ολικής αδιαφορίας της Ελληνικής Αστυνομίας και της πλήρους ανικανότητας του Αττικάρχη να αντιληφθεί και να κρίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης και να προστατεύσει τους πολίτες.

Το γεγονός ότι δεν θρηνούμε περισσότερα θύματα, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην άμεση επέμβαση των σεκιούριτι του γηπέδου και απλών πολιτών που επέδειξαν άμεσα αντανακλαστικά και παρείχαν προστασία στους συνανθρώπους μας αλλά και σε περιουσιακά μας στοιχεία.

Είναι αδιανόητη η εγκληματική αμέλεια και ανικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας να προστατεύσει τους πολίτες από εγκληματικές ενέργειες Κροατών και Ελλήνων δολοφόνων, που μετά βεβαιότητας γνώριζε ότι θα συμβούν, χωρίς να προβεί σε καμία αποτρεπτική ή κατασταλτική ενέργεια.

Απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ποινικών και αστικών ευθυνών στους υπευθύνους. Απαιτούμε να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος Ελλήνων πολιτών.

Απαιτούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να αποδείξετε στην Ελληνική κοινωνία ότι μπορεί να εμπιστεύεται την ασφάλειά της στην Ελληνική πολιτεία και την Ελληνική Αστυνομία. Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες σας».