Ο Στέφανος Κασσελάκης πήγε στην Ακρόπολη μια Κυριακή πρωί όπως κάνουν οι περισσότεροι τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα αλλά και πολλοί πολίτες αυτής της χώρας ακόμη και κάτοικοι της Αττικής που δεν την έχουν επισκεφθεί στο παρελθόν και βρίσκουν μια ευκαιρία να το πράξουν.

Έτσι απέκτησε και θέση για τα γλυπτά του Παρθενώνα, τα κλεμμένα που βρίσκονται στο βρετανικό μουσείο και η χώρα προσπαθεί να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο. Και σκέφθηκε να κάνει αντιπολίτευση, αυτή που νομίζει πως κάνει με ατάκες στο διαδίκτυο, αγκαλιές και selfies με περαστικούς στις αδιαμεσολάβητες βόλτες του.

Και τι βρήκε να πεί ή μάλλον να γράψει στο X, το βήμα από το οποίο ασκεί αυτό που θεωρεί πολιτική; Πως δεν ήταν σωστός το τρόπος που κινήθηκε και μίλησε στο BBC ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Δηλαδή αν τα Γλυπτά του Παρθενώνα «θα φαίνονταν καλύτερα» στο Μουσείο της Περγάμου, να τα πάμε στο… Βερολίνο (μετά την ανακαίνιση); Τι άστοχα επιχειρήματα είναι αυτά -στο BBC μάλιστα- για να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει; Φανταστείτε αν ο Αλέξης Τσίπρας ή εγώ είχαμε κάτι τέτοιο, τι θα γινόταν σήμερα στα ελληνικά ΜΜΕ. Για τον Κ.Μητσοτάκη όμως, κάλυψη παντού».

Δεν γνωρίζει και φαίνεται. Δεν κατανοεί ίσως την πρακτική και το γεγονός πως μια βασική παράμετρος στο πλαίσιο της διεκδίκησης των κλεμμένων γλυπτών είναι ότι ο Παρθενώνας είναι μισός εξ αιτίας αυτής της πράξης του Έλγιν. Τουλάχιστον ας συμβουλευθεί κάποιον, αν υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ, για το θέμα.

Υγ:. Θεμιτή η προσπάθειά του να ταυτιστεί με τον Αλέξη Τσίπρα και να δηλώσει στους «συντρόφους που κούνησαν και κουνούν μαντίλι» ότι ο πρώην πρόεδρος και αποκαλούμενος «ιστορικός ηγέτης» είναι στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του γράφοντας «φανταστείτε αν ο Αλέξης Τσίπρας ή εγώ είχαμε κάτι τέτοιο, τι θα γινόταν σήμερα στα ελληνικά ΜΜΕ». Ίσως θα ήταν καλύτερα για όλους να έβρισκε άλλον τρόπο να το κάνει αυτό…