Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλαδή, δείχνει να έχει ξεμείνει στην προεκλογική των ευρωεκλογών περίοδο. Έχει πάρει σβάρνα πόλεις και χωριά με στόχο να δείξει στους οπαδούς του κόμματος ότι κάνει αντιπολίτευση. Στόχος; Να τους πείσει να τον ξαναψηφίσουν.

Το μόνο πρόβλημα για τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι πως έχει βάλει και παίζει, ξανά και ξανά, η ίδια κασέτα. Η ίδια που είχε μάλιστα και στις εθνικές εκλογές του 2023, ειδικά μετά τον πρώτο γύρο. Επιθέσεις στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, καταστροφολογία και λαϊκισμός, στο ίδιο μοτίβο με αυτό του Στέφανου Κασσελάκη.

Έχοντας χρίσει εαυτόν ως τον εκπρόσωπο της σοβαρής αντιπολίτευσης –που ούτε οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είδαν προεκλογικά– χρησιμοποιεί την ιδιότητα του προέδρου για να κάνει περιοδεία, συναντά φίλους και οπαδούς, και αναπαράγει τα ίδια και τα ίδια. Αυτά δηλαδή που δεν τους έπεισαν προεκλογικά να τον στηρίξουν.

Η εσωκομματική διαμάχη στο ΠΑΣΟΚ δείχνει πιο πολιτισμένη από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ. Τουλάχιστον μέχρι τώρα. Μετά την τελική ανακήρυξη των υποψηφίων τα πράγματα ίσως δεν είναι ίδια. Ο Νίκος Ανδρουλάκης πάντως ευελπιστεί, ίσως και να… προσεύχεται, να διαλυθεί γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε το κόμμα του να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση λόγω του αριθμού των βουλευτών που διαθέτει.

Ο ίδιος εκτιμά πως θα είναι ο νικητής, αν και στον δεύτερο γύρο –εφόσον περάσει βέβαια– δύναται να αποτύχει εάν δεν καταφέρει να πάρει με το μέρος του κάποιους από αυτούς που δεν θα περάσουν. Ουδείς γνωρίζει αν αυτό είναι εφικτό. Συνήθως συσπειρώνονται κατά του προσώπου το οποίο, με τη συμμετοχή στις εκλογές, αμφισβητούν.