Μετά βίας κρατιέται ο πρόεδρος Νίκος –όχι ο καινούργιος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο παλιός που είναι ακόμη επικεφαλής στο ΠΑΣΟΚ– προκειμένου να νικήσει τη… Νέα Δημοκρατία και να κάνει το κόμμα του κυβέρνηση. Βιάζεται πολύ, όχι για άλλον λόγο αλλά για το καλό του… λαού.

Τα λόγια δικά του. «Βιάζομαι να κερδίσουμε τη Νέα Δημοκρατία για να υπηρετήσουμε τον λαό και όχι για να πάρουν κάποιοι υπουργικές καρέκλες» είπε. Και δεν σταμάτησε εκεί, είπε και άλλα αναπολώντας το παλιό… καλό ΠΑΣΟΚ που, σύμφωνα με τον ίδιο, «τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του Κινήματός μας ο κόσμος έμπαινε στο ΠΑΣΟΚ γιατί φανταζόταν ότι θα γίνει υπουργός, βουλευτής; Έμπαινε στο ΠΑΣΟΚ γιατί ήθελε να ρίξει τη Νέα Δημοκρατία και τη συντήρηση που συνέχιζε τις μετεμφυλιακές πρακτικές».

Ναι, τα είπε αυτά ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης που βιάζεται. Θέλει να τελειώνει με τη Νέα Δημοκρατία, να αναλάβει πρωθυπουργός και να σώσει τη χώρα. Ξεχνά όμως ότι υπάρχουν κάποιοι σταθμοί. Για παράδειγμα πρέπει να κερδίσει στις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου. Στη συνέχεια να ξεπεράσει την εσωστρέφεια και να καθορίσει έναν οδικό άξονα.

Επίσης πρέπει να σταματήσει να αντιγράφει τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ίσως δεν είναι δύσκολο. Καλύτερα θα είναι να σταματήσει να λαϊκίζει και να καταστροφολογεί και να καταρτίσει ένα πρόγραμμα εφαρμόσιμο και φυσικά κοστολογημένο.

Στη συνέχεια θα πρέπει να περιμένει να γίνουν εκλογές. Και σε αυτές τις εκλογές να κερδίσει. Να πηδήξει από την τρίτη θέση των εθνικών εκλογών του 2023 και των ευρωεκλογών του 2024 στην πρώτη με αυτοδυναμία, δηλαδή με ποσοστό που θα ξεπερνά το 38% και υπό προϋποθέσεις.

Επηρεασμένος ίσως από τους εορτασμούς της 3ης Σεπτέμβρη να θεωρεί πως μπορεί να κάνει αυτό που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1981. Εκτός αν ψάχνει συνασπισμούς με άλλους φορείς. Θα ήταν καλό φυσικά να το διευκρινίσει στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Να ξέρουν τι ψηφίζουν πριν φτάσουν στις κάλπες του Οκτωβρίου.

Δεν είναι κακό να κάνει σχέδια κανείς, αλλά να δηλώνει ότι βιάζεται κιόλας για να νικήσει, την ώρα που δεν κατάφερε να ξεπεράσει στις ευρωεκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη είναι κάπως… προβληματικό