Δριμεία κριτική έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, στον Στέφανο Κασσελάκη για την κατάσταση που έχει περιέλθει το κόμμα. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Κόκκινο, ο κύριος Αρβανίτης είπε ότι «υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Κατ' αρχήν και ο τέως πρόεδρος με ένα αφήγημα το οποίο δημιουργεί μια συνεχή τοξικότητα -έτσι κι αλλιώς- και προβλήματα του παρελθόντος υπήρχαν. Τέλος πάντων, νομίζω ότι επειδή τα κόμματα δε διαλύονται έτσι, επειδή υπάρχουν ιστορικές καταβολές. Ας λέει κάποιος "εγώ είμαι το νέο", ή "εγώ θα φέρω το νέο". Νομίζω ότι η ωριμότητα των μελών και των στελεχών, θα μπορέσουν να διατηρήσουν και να κρατήσουν το κόμμα συμπαγές». Βλέποντας κάποιος τις καταγγελίες για τοξικότητα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί απλώς να μειδιάσει, μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το κόμμα που ανήγαγε την τοξικότητα σε πολιτικό εργαλείο, ενόσω ήταν στην κυβέρνηση, αλλά ακόμη περισσότερο όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση. 

Όποιος θέλει κάτι άλλο, να πάει να το χτίσει

Ενδιαφέρον έχει όμως η συνέχεια της τοποθέτησης του κυρίου Αρβανίτη, καθώς όπως είπε «δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να διαλύσει το κόμμα. Και δε θα γίνει αυτό. Τώρα, τα μηνύματα του κυρίου Αλέξη Τσίπρα και τα μηνύματα οποιουδήποτε, έχουν ένα ενδιαφέρον, αλλά εμένα με ενδιαφέρει το σπίτι αυτή τη στιγμή, το οποίο καταρρέει. Όποιος είναι να μιλήσει, να μιλήσει. Και όποιος είναι να τοποθετηθεί, να τοποθετηθεί. Όχι γενικά, αλλά για το κόμμα της Αριστεράς, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι κάτι άλλο. Όποιος θέλει να κάνει κάτι άλλο -και αυτό δεν αφορά στον πρώην πρωθυπουργό, αφορά σε άλλους, που το ακούω πολύ συχνά-, μπορούν να πάνε να το χτίσουν. Μπορούν να βρουν χρήματα, μπορούν να βρουν χορηγούς. Το βλέπω αυτό, υπάρχουν δυνατότητες. Όποιος δεν αγαπάει τον ΣΥΡΙΖΑ, ας τον αφήσει ήσυχο τουλάχιστον». 

Το προφανές, είναι η κριτική προς τον Στέφανο Κασσελάκη, για το ενδεχόμενο να φτιάξει ένα νέο κόμμα, καθώς τον προτρέπει να βρει χρήματα και χορηγούς, προκειμένου να κάνει το δικό του νέο κόμμα. Τούτο είναι εμφανές, καθώς πριν από τη συγκεκριμένη φράση, φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι «αυτό δεν αφορά τον πρώην πρωθυπουργό». Γεγονός που σημαίνει ότι η κριτική του πριν από τη συγκεκριμένη φράση, αφορούσε και τον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, ο κύριος Αρβανίτης είπε ότι «τα μηνύματα του κυρίου Αλέξη Τσίπρα και τα μηνύματα οποιουδήποτε, έχουν ένα ενδιαφέρον, αλλά εμένα με ενδιαφέρει το σπίτι αυτή τη στιγμή, το οποίο καταρρέει. Όποιος είναι να μιλήσει, να μιλήσει. Και όποιος είναι να τοποθετηθεί, να τοποθετηθεί. Όχι γενικά, αλλά για το κόμμα της Αριστεράς, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι κάτι άλλο». Είναι σαφές ότι καταλογίζει -στην καλύτερη περίπτωση- αναισθησία στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε την εκδήλωση του Ιδρύματός του, για να μιλησει για... την οικονομία. Όχι τίποτε άλλο, είναι -κατά δήλωσή του- το «ατού» του κυρίου Τσίπρα. Ο κύριος Αρβανίτης πάντως, δε φάνηκε να συγκινείται, καθώς βλέπει «το σπίτι που αυτή τη στιγμή καταρρέει». Για κάποιον περίεργο λόγο, μας ήρθε στη θύμηση το λαϊκό γνωμικό με τη Μαριώ και το χωριό, που «ενώ αυτό καιγότανε, εκείνη... χτενιζότανε». Περίπου. Τι να κάνουμε κύριε Αρβανίτη; Ο καθείς με τις προτεραιότητές του.

Η δήλωση του Κώστα Αρβανίτη

Κώστας Σαββόπουλος: «Για τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει περιθώριο ανάκτησης της εμπιστοσύνης των πολιτών, ή έχει χαθεί το τρένο, θεωρείτε;»

Κώστας Αρβανίτης: «Τι να σας πω;»

Κώστας Σαββόπουλος: «Σας ακούω απογοητευμένο».

Κώστας Αρβανίτης: «Τα έχω χάσει κι εγώ. Υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Κατ' αρχήν και ο τέως πρόεδρος με ένα αφήγημα το οποίο δημιουργεί μια συνεχή τοξικότητα -έτσι κι αλλιώς- και προβλήματα του παρελθόντος υπήρχαν. Τέλος πάντων, νομίζω ότι επειδή τα κόμματα δε διαλύονται έτσι, επειδή υπάρχουν ιστορικές καταβολές. Ας λέει κάποιος "εγώ είμαι το νέο", ή "εγώ θα φέρω το νέο". Νομίζω ότι η ωριμότητα των μελών και των στελεχών, θα μπορέσουν να διατηρήσουν και να κρατήσουν το κόμμα συμπαγές. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για εμένα (...) είναι πολύ στενάχωρη κατάσταση πάντως. Πάρα πολύ στενάχωρη». 

Κώστας Σαββόπουλος: «Τα μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα απ' την ομιλία-»

Κώστας Αρβανίτης: «Θα σας πω κάτι κύριε Σαββόπουλε, δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να διαλύσει το κόμμα. Και δε θα γίνει αυτό. Τώρα, τα μηνύματα του κυρίου Αλέξη Τσίπρα και τα μηνύματα οποιουδήποτε, έχουν ένα ενδιαφέρον, αλλά εμένα με ενδιαφέρει το σπίτι αυτή τη στιγμή, το οποίο καταρρέει. Όποιος είναι να μιλήσει, να μιλήσει. Και όποιος είναι να τοποθετηθεί, να τοποθετηθεί. Όχι γενικά, αλλά για το κόμμα της Αριστεράς, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι κάτι άλλο. Όποιος θέλει να κάνει κάτι άλλο -και αυτό δεν αφορά στον πρώην πρωθυπουργό, αφορά σε άλλους, που το ακούω πολύ συχνά-, μπορούν να πάνε να το χτίσουν. Μπορούν να βρουν χρήματα, μπορούν να βρουν χορηγούς. Το βλέπω αυτό, υπάρχουν δυνατότητες. Όποιος δεν αγαπάει τον ΣΥΡΙΖΑ, ας τον αφήσει ήσυχο τουλάχιστον».