«Δεν υπάρχει καμιά τέτοια κουβέντα αυτήν τη στιγμή, έχουμε διοχετεύσει όλες μας τις δυνάμεις στο να εκπληρώσουμε τα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί και αυτό δεν αφορά μόνο το πρόσωπό μου, αλλά τους πάντες. Άρα καμιά τέτοια κουβέντα δεν υπάρχει», ήταν η απάντηση που έδωσε ο Νίκος Παππάς σε ερώτηση σχετικά με το αν θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθεί μεταξύ των διεκδικητών της Κουμουνδούρου. Ο Νίκος Παππάς έκανε μια «αρχηγική» εμφάνιση τόσο το Σάββατο όσο και στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, στην οποία μάλιστα τον πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης καρατομώντας τον Σωκράτη Φάμελλο.

Μια θέση που πήρε με οριακή πλειοψηφία επί των παρόντων βουλευτών αλλά με λιγότερες ψήφους από το σύνολο των βουλευτών του κόμματος. Ο Νίκος Παππάς, παίζοντας το χαρτί της ενότητας, εμφανίστηκε στη ΔΕΘ συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη και από τους διεκδικητές της εξουσίας αφού δίπλα του εμφανίσθηκε ο Παύλος Πολάκης αλλά και εκπρόσωποι της ομάδας των 87. Επιχείρησε να καταθέσει και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που θυμίζει πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του 2014 αφού έφτασε στο σημείο να μιλά ακόμη και για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ αλλά και κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης στους ελεύθερους επαγγελματίες, να τάζει προσλήψεις και αυξήσεις.

Η ομιλία του θύμισε Στέφανο Κασσελάκη και Αλέξη Τσίπρα μαζί ως προς τα όσα είπε για την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας. Άλλωστε και αυτός είναι οικονομολόγος, όπως ο Στέφανος Κασσελάκης, και ξέρει. Έχει ατού την οικονομία, επίσης όπως και ο Αλέξης Τσίπρας.
Αυτό που έδειξε όμως είναι ότι δεν αποκλείεται να καταθέσει υποψηφιότητα. Είναι δεδομένο ότι ο Νίκος Παππάς θα μετρήσει αντιδράσεις για την παρουσία του στη ΔΕΘ. Θα εκτιμήσει τα απόνερα. Και σίγουρα τις επόμενες ημέρες θα δούμε και κάποια σχόλια για τον ενωτικό του λόγο, για τα ανοίγματα στην κεντροαριστερά και τα διθυραμβικά σχόλια για τον Αλέξη Τσίπρα – τον οποίο ο ίδιος είχε αδειάσει τον Φεβρουάριο στηρίζοντας τον Στέφανο Κασσελάκη.
Εμφανιζόμενος ως ο εκφραστής του λόγου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς θα δει αν έγραψε… πόντους, αν και το άδειασμα που επιφύλαξε στον Στέφανο Κασσελάκη θα καταγραφεί στην ήδη αρνητική στάση που κρατούν τα τρολ απέναντί του υποστηρίζοντας πως είναι το πρόσωπο που την… έστησε στον πρώην πρόεδρο του κόμματος.

Ο Νίκος Παππάς σημείωσε άλλωστε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι η υπερψήφιση της πρότασης μομφής και η αποπομπή του είναι ένα καθαρό αποτέλεσμα και διαδικασία απολύτως εναρμονισμένη με τις προβλέψεις του καταστατικού για «ανακλητές και ελεγκτέες εξουσίες».
Η αναφορά του ότι δεν τίθεται θέμα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη δεν αλλάζει τα δεδομένα αφού επί της ουσίας τέτοιο θέμα δεν συζητήθηκε στην Πολιτική Γραμματεία αν και τέθηκε θέμα παραπομπής στην Επιτροπή Δεοντολογίας για τις δηλώσεις του για τις κουκούλες και την επίθεση που εξαπέλυσε στα στελέχη του κόμματος.
Σε κάθε περίπτωση, ο Νίκος Παππάς είναι εδώ και περιμένει. Και δεν αποκλείει τίποτα. Γνωρίζει άλλωστε ότι αν ο επόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι βουλευτής, θα χάσει ο ίδιος και το προεδριλίκι που μόλις απέκτησε αλλά και ότι κινδυνεύει να χάσει δυνάμεις στον κομματικό μηχανισμό...