Δεκτή έκανε ο Άρειος Πάγος την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκηθεί από τον αντεισαγγελέα για την τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη κατά τη διάρκεια χειρουργείου ρουτίνας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η υπόθεση, με κατηγορούμενη την αναισθησιολόγο και ξαδέλφη του Παύλου Πολάκη, αναμένεται πλέον να εκδικαστεί άμεσα από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.gr, η υπόθεση του θανάτου της Μελίνας παρέμενε ποινικά «ζωντανή» μετά από παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος κίνησε τις διαδικασίες για αναίρεση της απόφασης με την οποία τον περασμένο Νοέμβριο διαφαινόταν ότι έκλεινε οριστικά η υπόθεση σε ποινικό επίπεδο. 

Αθώωση στο πρωτόδικο δικαστήριο

Η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος είχε αθωωθεί σε πρώτο βαθμό, ωστόσο ο εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της απόφασης. Πριν ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης έκανε δεκτή την ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης της αναισθησιολόγου, Αλεξάνδρας Σπανάκη και Γιώργου Στειακάκη, με την οποία ζητούσαν να απορριφθεί η έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας με το αιτιολογικό ότι αυτή δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις που ορίζει ρητώς ο νόμος για εμπεριστατωμένη και απόλυτα αιτιολογημένη έφεση. Αν και ο εισαγγελέας της έδρας την απέρριψε, η ένσταση έγινε δεκτή από το δικαστήριο. 

Αμέσως ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να αποσταλούν τα πρακτικά του δικαστηρίου προκειμένου ο αντεισαγγελέας που θα «χρεωνόταν» την υπόθεση να έχει μία συνολική εικόνα βάσει της οποίας θα προχωρούσε ή όχι στην κατάθεση αίτησης αναίρεσης.

Τελικά, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Χριστόπουλος, κατέθεσε αίτηση αναίρεσης, η οποία και έγινε δεκτή.