Την ενοχή της αναισθησιολόγου για τον θάνατο της μικρής Μελίνας Παρασκάκη αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη Δευτέρα το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης. Στην αναισθησιολόγο, η οποία είναι ξαδέλφη του Παύλου Πολάκη, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή. 

Η δίκη είχε διακοπεί στις 17 Σεπτεμβρίου, μετά την απολογία της αναισθησιολόγου και συνεχίστηκε τη Δευτέρα με τις αγορεύσεις των συνηγόρων, την πρόταση του εισαγγελέα και την απόφαση του δικαστηρίου. 

Η αναισθησιολόγος είχε αθωωθεί αλλά η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό μετά από παρέμβαση του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου. Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης έκανε δεκτή την ένσταση που κατέθεσε η υπεράσπιση της αναισθησιολόγου για αοριστία της αιτιολογίας και απέρριψε ως απαράδεκτη την έφεση του εισαγγελέα. Μετά από εξέταση του σκεπτικού της απορριπτικής απόφασης το Ζ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης του κ. Ντογιάκου και η υπόθεση οδηγήθηκε πάλι στο δικαστήριο.