Με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, συναντήθηκε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο κ. Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε τη στήριξή του στο πνευματικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο της Αρχιεπισκοπής και ευχαρίστησε τον κ. Ελπιδοφόρο για τις υπηρεσίες του στην ομογένεια, ενώ συζητήθηκε το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων. 

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το νομοσχέδιο θα υπερψηφιστεί και σημείωσε ότι η διευκόλυνση των ψηφοφόρων που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους αλλά διαμένουν εκτός της ελληνικής επικράτειας θα αποτελούσε «μία επανάσταση για την πολιτική συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού στα κοινά της πατρίδας». 

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την εκλογική του νίκη κι εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στο νομοσχέδιο, προσθέτοντας ότι «είναι κάτι που περιμένουν όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού» ώστε να αρθούν οι σημερινοί περιορισμοί και να μπορούν να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο κατοικίας τους, καθώς θέλουν να συμμετέχουν στα κοινά της Ελλάδας.