Λέει και ξαναλέει ο Νίκος Ανδρουλάκης ότι δεν του ζήτησε ο πρωθυπουργός να συναντηθούν. Και το λέει τόσο συχνά που θυμίζει τον ψεύτη βοσκό από τον μύθο του Αισώπου, ο οποίος ξεγελά τους χωρικούς για έναν λύκο που δήθεν επιτίθεται κάθε τόσο στο κοπάδι του. Οταν όντως εμφανίζεται ο λύκος και ξανακαλεί σε βοήθεια, οι χωρικοί πιστεύουν ότι είναι άλλος ένας ψευδής συναγερμός και ο λύκος τρώει τα πρόβατα.

Ας δούμε όμως γιατί θυμίζει τον βοσκό του Αισώπου: σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, μία εβδομάδα μετά την εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, από το Μαξίμου επικοινωνούν τηλεφωνικώς με τον γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Σπυρόπουλο, για συνάντηση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη. Ο κ. Σπυρόπουλος υπόσχεται ότι θα μεταφέρει το αίτημα στον Ανδρουλάκη και θα επικοινωνήσει στη συνέχεια μαζί τους. Επειτα από κάποιο διάστημα υπήρξε δεύτερη κρούση, αυτήν τη φορά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, για να τα πούνε.

Από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Χρειάστηκε να περάσουν οκτώ μήνες, να γίνει γνωστή η νόμιμη επισύνδεση στο τηλέφωνό του από την ΕΥΠ και τότε να αποκαλυφθεί ότι ο Ανδρουλάκης αρνήθηκε –δύο φορές παρακαλώ– να συναντηθεί θεσμικά με τον πρωθυπουργό της χώρας. Μήπως γιατί το σχέδιό του ήταν να τα βρει με τον Τσίπρα; Μήπως γιατί τα είχε βρει με τον Τσίπρα και γι’ αυτό... κρύφτηκε πίσω από το Predator;

Σε κάθε περίπτωση, το ραντεβού τού ζητήθηκε ως αρχηγός κόμματος. Αν δεν ήθελε να γίνει, ας είχε την πολιτική ευθιξία να το πει από την αρχή –δεν θα το παρεξηγούσαν κιόλας. Πάντως, ας έχει κατά νου ο νεόκοπος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αυτό που λέει ο λαός μας: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.