Με έντονη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε την Πέμπτη τις πρόσφατες δηλώσεις του για τον «νέο πατριωτισμό». «Μιλάμε για νέο πατριωτισμό, όταν εγώ το έθιγα στον ΣΥΡΙΖΑ, με χαρακτήριζαν δεξιό», τόνισε ο επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατίας, υπονοώντας την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφερόμενος στην ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κασσελάκης τη χαρακτήρισε «ανούσια και γελοία». «Το κόμμα υπερχρεώθηκε, το συνέδριο αμφισβητήθηκε, ακολούθησε πραξικόπημα σε μπουζουξίδικο, και τελικά ο ίδιος προσπαθεί να στήσει νέο κόμμα. Τέτοιον αυτοεξευτελισμό δεν τον περίμενα», υπογράμμισε.
Σχολιάζοντας το περιεχόμενο της ομιλίας, επισήμανε ότι δεν υπήρχε καμία φρέσκια πρόταση ή δυναμική. «Μάθαμε ότι έκλεισαν μικρόφωνα και κάμερες γιατί δεν υπήρχε κόσμος. Τίποτα νέο δεν ακούσαμε», σημείωσε με ειρωνεία.
Ο κ. Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για προσωπική αντιπαράθεση, αλλά για πολιτική στάση: «Ήμουν πάντα ξεκάθαρος πως θα είμαι απέναντι σε αυτό το νέο κίνημα. Όλα ήταν προειλημμένα. Κατάφεραν οι λεγόμενοι ''πατριώτες'' να διαλύσουν μια αξιωματική αντιπολίτευση που θα μπορούσε να υπερβεί ακόμα και τη ΝΔ».
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενη συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατίας ήταν απολύτως σαφής: «Καταλάβατε σωστά, δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας».
