Το εγκώμιο του πρώην επιτρόπου Δήμητρη Αβραμόπουλου, υποψήφιου βουλευτή στην Ηλεία με τη Νέα Δημοκρατία, πλέκει με πρωτοσελιδό της η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ. «Ο πρώην Έλληνας υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας που έγινε το Σάββατο στην Άγκυρα μετά από πρόσκληση του προέδρου Ερντογάν, δήλωσε ότι επέστρεψε από την Άγκυρα αισιόδοξος».

«Ο Αβραμόπουλος είπε, Ο Ερντογάν φυσά νέο άνεμο με το νέο του υπουργικό συμβούλιο. Είδα σημάδια ότι θα ακολουθούσε διαφορετική προσέγγιση», αναφέρει η Χουριέτ η οποία υπογραμμίζει τις άριστες διπλωματικές σχέσεις που έχει αναπτύξει τόσο καιρό με τη γείτονα αναδεικνύοντας το κύρος ενός Έλληνα διπλωμάτη που ξέρει να ελίσσεται με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας.

«Ο πρώην υπουργός Άμυνας και Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, που ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων στην τελετή ορκωμοσίας του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο, δήλωσε ότι επέστρεψε στην Αθήνα πιο αισιόδοξος για τις τουρκοελληνικές σχέσεις», συνεχίζει η Χουριέτ και σημειώνει:

«Ο Αβραμόπουλος, που είναι φίλος με τον Πρόεδρο Ερντογάν από τότε που ήταν Δήμαρχος Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης, μίλησε με τη σκόνη και στον τηλεοπτικό σταθμό Antena και στον Skai, αναζητώντας απάντηση στο ερώτημα «Τι θα κάνει ο Ερντογάν στις ελληνοτουρκοελληνικές σχέσεις;».