Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, καθώς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ταξίδεψαν στο Φανάρι στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να παραβρεθούν στον αγιασμό των υδάτων στον πατριαρχικό ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου. Ωστόσο το κλίμα μεταξύ τους ήταν ιδιαίτερα παγωμένο.


Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Μανώλης Κωστίδης, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δεν φαίνεται να αντάλλαξαν κάποια χειραψία κατά την είσοδο τους στον ναό ενώ κάθισαν μακριά ο ένας από τον άλλον. Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος μόλις επέστρεψε από τις διακοπές του στις ΗΠΑ, έκατσε στην πρώτη θέση, αλλά στην αριστερά πλευρά του ναού. Αντίθετα ο Νίκος Ανδρουλάκης κάθισε στην πρώτη θέση αλλά στη δεξιά μεριά και δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα.


Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ, είναι άγνωστο το πρόγραμμα των δύο αρχηγών στην Πόλη και δεν έχουν πληροφορίες για κάποια κοινή παρουσία σε εκδήλωση της ομογένειας. Ωστόσο η επιλογή να κρατήσουν αποστάσεις μεταξύ τους είναι συνειδητή, καθώς και και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί επιθυμούν να τονίσουν την αυτόνομη πορεία των κομμάτων τους προς τις ευρωεκλογές. Άλλωστε ο Νίκος Ανδρουλάκης καλοβλέπει μια συνεργασία με την Νέα Αριστερά, γεγονός που εξοργίζει την Κουμουνδούρου.


Δύο ξένοι λοιπόν στο Φανάρι οι δύο Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί. Ακολουθεί στιγμιότυπο από τα πλάνα που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ: