Απίστευτα fake news που ξεπερνούν τα όρια της χυδαιότητας προκαλούν την αντίδραση της κυβέρνησης που για μια ακόμη φορά διαπιστώνει την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να αποδομηθεί και να τεθεί υπό έλεγχο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Η αποτυχία του Στέφανου Κασσελάκη να εμφανιστεί ως το πρόσωπο που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη –που θέλουν να του κάνουν rebranding αλά Τσίπρα– και η αδυναμία ως προς τη συγκόλληση της κεντροαριστεράς, οδηγούν σε μια προσπάθεια να «φουσκώσουν» την άκρα δεξιά

Στο πλαίσιο αυτό «χτίζουν» σενάρια πατώντας στα εθνικά θέμα με αφηγήματα που αγγίζουν τα όρια της θεωρίας συνωμοσίας εμπλέκοντας ακόμη και την Προεδρία της Δημοκρατίας ενώ παραλληλα επιδιώκουν να δώσουν άλλη εικόνα από την πραγματική αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά και την προσπάθεια για «ήρεμα νερά», την ώρα που η κυβέρνηση είναι σαφής και κάθετη ως προς το ζήτημα των κόκκινων γραμμών που θέτει η χώρα. 

Θα μπορούσαν όλα αυτά να είναι στο πλαίσιο του γελοίου αν δεν υπήρχε –και εξακολουθεί να υπάρχει– ένα σχέδιο να «κοντύνουν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Να τον θέσουν υπό ένα είδος επιτροπείας και να μπλοκάρουν ακόμη και μεταρρυθμίσεις που χαλάνε τη σούπα που φτιάχτηκε στη Μεταπολίτευση, αλλά και τους σχεδιασμούς επιχειρηματιών που θέλουν να ασχοληθούν με τα εσωτερικά ορμώμενοι από το εξωτερικό. 

Η αντίδραση του Παύλου Μαρινάκη σε δημοσίευμα αναφορικά με δήθεν σχέδια πρόωρης εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και η διάψευση που ήταν κάθετη δείχνουν ότι στην κυβέρνηση έχουν γνώση των προσπαθειών. Ειδικά ως προς την προσπάθεια που αφορά σε ακροδεξιά κόμματα. 

Το σίγουρο είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προτίθεται να αφήσει τα διάφορα συστήματα να κάνουν κουμάντο, το έχει τονίσει προς πάσα κατεύθυνση και θα το επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία...