Μετά την πτώση του Στέφανου Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα στόματα ανοίγουν και από καλύπτονται απίστευτα πράγματα για τον... αστακοκαραβοκύρη των ΗΠΑ. Συμφωνα με την καταγγελία του πρώην οικονομικού διευθυντή του κόμματος, ο έκπτωτος πρόεδρος ζητούσε υποθήκη το κτήριο της Κουμουνδούρου, δηλαδή το κτήριο του κόμματος του οποίου ήταν πρόεδρος, για να δανείσει τον ΣΥΡΙΖΑ που βρισκόταν σε άθλια οικονομική κατάσταση.

Ο Θύμιος Γεωργόπουλος προέβη στην σοβαρή κατηγορία στην τηλεόραση του Attica και στην εκπομπή «Χωρίς Μακιγιάζ», ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ήρθε να αναλάβει την προεδρία ενός αριστερού κόμματος, αλλά να δημιουργήσει μια ιδιωτική οικογενειακή εταιρεία μέσω του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο άνθρωπος αυτός δεν ήρθε να αναλάβει την προεδρία ενός αριστερού, ριζοσπαστικού κόμματος, αλλά ήρθε για να ιδρύσει μια οικογενειακή ΙΚΕ». Μάλιστα ο πρώην οικονομικός διευθυντής τόνισε ότι προσπαθούσε να συναντήσει τον Στέφανο Κασσελάκη για να του εξηγήσει τις επιπτώσεις από τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης αλλά και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε το κόμμα, ωστόσο ο έκπτωτος πρόεδρος αρνούνταν να τον συναντήσει και όταν το έκανε μετά από πολύ καιρό, φάνηκε ότι δεν είχε σχεδιάζει κανένα πλάνο εξυγίανσης. Σε αντίθεση τουλάχιστον με όσα υποσχόταν πριν τις εσωκομματικές κάλπες.

Μου ζήτησε υποθήκη το κτήριο της Κουμουνδούρου


Σύμφωνα με τον Θύμιο Γεωργόπουλο, όταν επιτέλους κατάφερε να εξηγήσει στον Στέφανο Κασσελάκη την πραγματικότητα με τα οικονομικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος έδειξε να μην ήξερε την ολότητά του προβλήματος, ωστόσο του είπε να μην ανησυχεί και θα δανείσει το κόμμα με ανταλλάγματα. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η απάντηση του ήταν, μην ανησυχείς, ο, τί χρειαστείς θα το βάλω εγώ και έναντι αυτού θέλω cover, κάλυψη. Φυσικά τον ρώτησα τι ακριβώς εννοείς πρόεδρε και μου απάντησε ότι σε κάθε δανειακή σύμβαση, υπάρχουν και οι εγγυήσεις. Τι έχει να βάλει το κόμμα; το κτήριο. Μου ζήτησε ευθαρσώς την 23 Νοεμβρίου του 2023, 40 ημέρες μετά την εκλογή του, να υποθηκεύσει το κτήριο της Κουμουνδούρου για να δανείσει 150.000€ το κόμμα». Ουσιαστικά ο Στέφανος Κασσελάκης ζητούσε τα περιουσιακά στοιχεία του κόμματος, στο οποίο ήταν πρόεδρος, με αντάλλαγμα ένα μικρό ποσό σε σχέση με την αξία του κτηρίου του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου. Φυσικά αν το ίδιο έπραττε άλλος αρχηγός κόμματος, σύσσωμη η αριστερά θα είχε ξεσηκωθεί. Αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος εν μια νυκτί ήρθε από τις ΗΠΑ και έγινε πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έλεγε με περίσσια αλαζονεία ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.

Το σχετικό απόσπασμα, όπως το δημοσίευσαν χρήστες του Χ: