«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» ήταν το σχόλιο του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη για το ζήτημα της συγχώνευσης Attica Bank και Παγκρήτιας Τράπεζας στην οποία επιτίθεται με επιμονή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Μιλώντας στο Action24 ο Μάκης Βορίδης συμφώνησε με το σχόλιο του Παύλου Μαρινάκη που είπε την Πέμπτη «βγήκε από μέσα του ο Βαρουφάκης» αναφερόμενος στον Στέφανος Κασσελάκης. «Το να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Τράπεζα Αττικής, είναι αυτό που λέμε, "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί". Αν σήμερα η Τράπεζα Αττικής χρειάζεται ανακεφαλοποίηση και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, είναι γιατί υπάρχουν δάνεια, τα οποία έχουν δοθεί την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ και αυτά δεν πληρώθηκαν. Και δόθηκαν όχι προφανώς με τραπεζικά κριτήρια» συμπλήρωσε. 

Ο Μάκης Βορίδης εξήγησε ότι με τη συγχώνευση «ισχυροποιούνται δύο τράπεζες που είχαν θέμα. Σώζουμε τις καταθέσεις των ανθρώπων, φτιάχνουμε έναν ισχυρό πυλώνα, ο λεγόμενος πέμπτος πυλώνας απέναντι στις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Αυτό μας ενδιαφέρει για να ενισχύσουμε τον ανταγωνισμό, να περιορίσουμε το εύρος μεταξύ επιτοκίων τραπεζικών καταθέσεων και επιτοκίων δανείων, να μειωθούν οι προμήθειες, γιατί αυτός ο πυλώνας θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά απέναντι στις τέσσερις συστημικές».

«Έρχεται ο κ. Κασσελάκης -ω δια του θαύματος!- και μας λέει να μην το κάνουμε, δηλαδή να πληρώσουν οι καταθέτες. Αν έχει κάποιος συμφέρον να μην γίνει, είναι αυτός που δεν θέλει να ενισχύσει τον τραπεζικό ανταγωνισμό. Δηλαδή αρέσουν πολύ στον κ. Κασσελάκη οι κλειστές αγορές» είπε ο Μάκης Βορίδης