Στη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας θα θέσει ο Βέλγος Πρωθυπουργός Ντε Κρου τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι η Ρωσία χρηματοδοτεί κόμματα και πολιτικούς προκειμένου να επηρεάσει την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και κατ’ αυτόν τον τρόπο να παρέμβει στο εσωτερικό των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που προέρχονται από τις μυστικές υπηρεσίες της Τσεχίας, ένας σημαντικός αριθμός ευρωβουλευτών φέρονται να χρηματοδοτήθηκαν από το καθεστώς του Πούτιν μέσω του ιστότοπου «Φωνή της Ευρώπης». Κατά τον Βέλγο Πρωθυπουργό, στο Βέλγιο δεν υπήρχαν πληρωμές σε μετρητά, αλλά σημειώθηκε παρέμβαση, ενώ λόγω αυτών των αποκαλύψεων, ένας νέος νόμος τέθηκε σε ισχύ στο Βέλγιο που στοχεύει ρητά την παρέμβαση, εξισώνοντάς την με δωροδοκίες. Πάντως όλα δείχνουν ότι κύριος εκφραστής των θέσεων της Μόσχας είναι η «Εναλλακτική για τη Γερμανία», το ακροδεξιό γερμανικό κόμμα καθώς και πολιτικοί από άλλες χώρες και κόμματα που είτε συναινούν είτε ταυτίζονται με τον Πούτιν στη ρητορική κατά της ΕΕ.

Ο Ντε Κρου μιλάει ανοιχτά για πολλούς ευρωβουλευτές που προπαγανδίζουν υπέρ της Ρωσίας, χωρίς όμως να διευκρινίζει το κόμμα ή την εθνικότητα. "Στην Ευρώπη αξίζουμε εκλογές όπου οι άνθρωποι κάνουν τις επιλογές τους. Αλλά είναι οι Ευρωπαίοι που πρέπει να κάνουν τις επιλογές τους, όχι άλλες χώρες που προσπαθούν να μας επηρεάσουν, δήλωσε αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η διείσδυση της Ρωσίας να υφίσταται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες από κόμματα και πολιτικούς που εμμέσως ή αμέσως εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Ρωσίας και του Πούτιν.

Αυτά τα ολίγα αλλά άκρως ενδιαφέροντα και σοβαρά τα οποία εγείρουν ερωτηματικά που χρήζουν απαντήσεων μια και οι ευρωεκλογές δεν αργούν. Όσον αφορά την Ελλάδα, μήπως χρειάζεται να ερευνηθεί και σε ό,τι μας αφορά μια και κάποιοι ανοιχτά παρουσιάζουν τον Πούτιν ως ιδανικό ηγέτη και εν πολλοίς τον εμφανίζουν ως «θύμα» του Ζελένσκι. Να μάθουμε κι εδώ γιατί με τόση ευκολία κάποιοι σπεύδουν να υιοθετήσουν τις απειλές που εκτοξεύει η Πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα, αλλά και γιατί με τόση προθυμία ορισμένοι βάλουν κατά της Ελλάδας για το περίφημο «κράτος δικαίου» και οι ίδιοι δεν βγάζουν τσιμουδιά για τις απειλές και τη ρωσική προπαγάνδα που κάνουν κόμματα και πολιτικοί με τη συνδρομή εντύπων και ιστοσελίδων. Άντε να τελειώνουμε με τους πράκτορες (εισπράκτορες) του Πούτιν.