Άνοιγμα σχολείων: Ποια θα παραμείνουν κλειστά

7

Μπορεί, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας, στις 11 Ιανουαρίου νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης, ωστόσο δεν θα συμβεί αυτό για τις μονάδες στα διοικητικά όρια του Δήμου Σητείας. 

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημάρχου Γιώργου Ζερβάκη, μέχρι και τις 17 Ιανουαρίου αναστέλλεται η λειτουργία όλων των ΠαιδικώνΒρεφονηπιακών Σταθμών αλλά και των Μονάδων Ειδικής Αγωγής του Δήμου Σητείας, ενώ τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα συνεχίσουν μέχρι και τις 17 του μήνα να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cretalive, η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς πέρα από τα πολλά κρούσματα κορωνοϊού που “οδήγησαν” στο σκληρό lockdown την Τοπική Κοινότητα Παλαικάστρου, ανησυχητική αύξηση παρουσιάζουν και τα κρούσματα μέσα στην πόλη της Σητείας.

Δείτε την απόφαση του Δημάρχου για τα σχολεία:

Κραυγή αγωνίας από το Παλαίκαστρο

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που υπογράφεται από την “Επιτροπή Φορέων” όπως αναφέρεται και κατοίκους του Παλαικάστρου επισημαίνονται τα εξής:

“Οι τελευταίες  εξελίξεις στο χωριό μας,  μας έχουν φέρει σε δραματική κατάσταση. Πολλοί από τους συγχωριανούς μας έχουν μεγάλη αγωνία και δικαίως για την υγεία τους, για τις οικογένειες τους, για το αύριο.  Δεν θέλουμε να συνεχιστεί η στοχοποίηση που γίνεται στους Παλαικαστριανούς, από αρμόδιους και μη,  αλλά να συνεχίσουμε  την ζωή μας  με όσο το δυνατόν λιγότερες επιπτώσεις.  Πέρα από τα πρωτόκολλα, με τα οποία οι αρμόδιοι  δικαιολογούν τις αντιρρήσεις τους στα αιτήματά μας, εμείς με κοινή λογική μας θέλουμε τα εξής:

Να συνεχιστούν   τα μαζικά τεστ για όλους τους κατοίκους του Παλαικάστρου. Δεν μπορούν να μας αφήνουν χωρίς τεστ αν έχουμε ένα θετικό κρούσμα στο σπίτι μας γιατί στο τέλος  μη ξέροντας ποιος από τους υπόλοιπους είναι θετικός θα κολλήσουμε όλοι.  Και μετά δεν θα έχουμε μόνο θετικά κρούσματα όπως μέχρι τώρα αλλά και σοβαρά νοσούντες.
Να χρησιμοποιηθεί  ένα ξενοδοχειακό κατάλυμα  του Παλαικάστρου με ευθύνη κρατικής αρχής (Δήμου, Περιφέρειας, κράτους) για την διαμονή των θετικών κρουσμάτων  όπως έγινε το καλοκαίρι για τους τουρίστες.
Οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ  να πάνε και στα υπόλοιπα χωριά του Ιτάνου όπου υπάρχουν στενές επαφές μας.
Να εγκατασταθεί  γενικός γιατρός  με νοσηλευτή στο Παλαίκαστρο όσο διαρκεί το  lockdown.
Να στηριχθούν ψυχολογικά όσοι κάτοικοι έχουν ανάγκη από ειδικούς.
Να ενισχυθεί το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Άμεσα να αναλάβει η Περιφέρεια Κρήτης τις ευθύνες της και να στείλει συνεργεία  για την εξυπηρέτηση των κατοίκων  σε ψώνια κ.λπ.
Άμεση ενίσχυση της κλινικής covid του νοσοκομείου Σητείας.
Να στηριχθούν οι μικροεπαγγελματίες του Παλαικάστρου.
Στο τέλος παρακαλούμε να φροντίσει ο Δήμος , οι αρμόδιοι , η κοινωνία της Σητείας να μην μας  στοχοποιούν  σαν Παλαίκαστρο επειδή η τύχη δεν ήταν με το μέρος  μας”.

 

Πηγή:cretalive.gr

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr