Σε ένα ακόμα ξέσπασμα πολιτικής υποκρισίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιχείρησε να μετατραπεί σε τιμητή των πάντων, υιοθετώντας ρόλο εισαγγελέα για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Με βαρύγδουπες δηλώσεις, υπονοούμενα και ατεκμηρίωτες αιχμές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επιχείρησε να μεταφέρει τις ευθύνες αποκλειστικά στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, αποσιωπώντας κάθε πιθανή εμπλοκή ή ανοχή από το κόμμα του. Χωρίς να προσκομίσει κανένα νέο στοιχείο, προσπάθησε να χτίσει ένα νέο αντιπολιτευτικό αφήγημα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να αφήσει αιχμές κατά του ίδιου του Πρωθυπουργού – μια τακτική γνωστή, φθηνή και επικίνδυνη, που θολώνει την αλήθεια και υπονομεύει τη σοβαρότητα του πολιτικού λόγου.

Νέο αφήγημα βρήκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφορικά με τις καταγγελίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, προσπαθώντας να «βγάλει απ' έξω την ουρά» του κόμματος που ηγείται, επιρρίπτει όλες τις ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πετάξει λάσπη προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, με αστήρικτη εικασία και με υπονοούμενα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον ισχυρισμό πως είναι αδύνατο να μην γνώριζε τι συμβαίνει στον οργανισμό

Ειδικότερα, στα Γρεβενά περιοδεύει από το πρωί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Πρώτος σταθμός ο Αγροτικός Συνεταιρισμός όπου συζήτησε με τους παραγωγούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το υψηλό ενεργειακό κόστος και τις στρεβλώσεις λόγω της μη αναθεώρησης του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Τυφλές κατηγορίες

Στον απόηχο του σκανδάλου διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε τις αντιδράσεις των κυβερνητικών στελεχών, κάθε φορά που ο ίδιος έθετε το ζήτημα.

«Έφτασε στο σημείο ο προηγούμενος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να μας επικρίνει ότι έχουμε μια “περίεργη επιμονή” με τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο οποίος “έχει εξορθολογιστεί” και πως “δεν φοράω τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος”. Ήμασταν και προδότες (!), επειδή λέγαμε ότι θα διασύρουν τη χώρα πανευρωπαϊκά. Που είναι τώρα ο Βορίδης, ο Αυγενάκης και οι προηγούμενοι – γιατί το σκάνδαλο ξεκινάει από το 2018- να μας πουν, γιατί φτάσαμε να κινδυνεύουμε με πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός; Γιατί να κινδυνεύει ο τίμιος αγρότης και κτηνοτρόφος από κάποιους που κάνουν πολιτικά παιχνίδια;» αναρωτήθηκε με νόημα.

«Και επειδή το σκάνδαλο φτάνει στην αυλή του Μαξίμου, θέλω να είμαι καθαρός: δεν διανοούμαι ότι ο Πρωθυπουργός δεν τους ρώτησε τι συμβαίνει στον ΟΠΕΚΕΠΕ και έχει αλλάξει έξι προέδρους σε έξι χρόνια» επέμεινε ο κ. Ανδρουλάκης και υπογράμμισε: «Πριν μερικούς μήνες στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσα στον Πρωθυπουργό, η απάντησή του ήταν ότι υπάρχουν “κάποιες σκιές”. “Κάποιες σκιές” …με την Ευρωπαϊκή επιτροπή να βάζει τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό εποπτεία, να κινδυνεύει η πιστοποίηση του οργανισμού, να έχουμε ένα τεράστιο πρόστιμο και να μην ξέρουμε ποιο είναι το μέλλον των πληρωμών και πως θα γίνουν. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα για κάποιους που θέλουν να το παίζουν άριστοι. Δεν είναι άριστοι, είναι και άχρηστοι και διεφθαρμένοι και επικίνδυνοι. Διότι το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι σκάνδαλο ανικανότητας, είναι σκάνδαλο βαθιάς διαφθοράς με τη σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2018».