Για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων για το bullying στα σχολεία κάνει λόγο ο πρόεδρος του κόμματος Δημοκράτες, Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή τη σημερινή έναρξη της εθνικής εκστρατείας κατά του σχολικού εκφοβισμού που κήρυξε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και την παρουσίαση σειράς μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε σχετική δήλωσή του, καταδικάζει μεν την καθυστέρηση, αλλά λέει «ναι» στα μέτρα που ανακοινώθηκαν, σημειώνοντας ότι η σχολική βία και το bullying είναι ζητήματα πρώτης προτεραιότητας.

Αναλυτικά ο ανδρέας Λοβέρδος σημειώνει στη δήλωσή του: «Καταδικάζω την τεράστια καθυστέρηση, λέω ναι σε μέτρα. Άλλωστε είχα πάρει σχετική πρωτοβουλία με τον θεσμό του κοινωνικού σχολείου ως Υπουργός Παιδείας δέκα χρόνια πριν, επί συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση. Πέντε χρόνια μετά εξαγγέλουν μέτρα για τα σχολεία που έπρεπε να είχαν ληφθεί από την πρώτη στιγμή. Η κυβέρνηση παίρνει μέτρα για την σχολική βία και το bullying με τεράστια, υπογραμμίζω,  καθυστέρηση. Αυτά τα ζητήματα είναι πρώτης προτεραιότητας».