Τι τραβάει και αυτός οΑνδρέας Παπανδρέου. Τον… ταλαιπωρούν ακόμη, 27 χρόνια από το θάνατό του. Τη μια ο ένας (ο Αλέξης ο Τσίπρας) τον μιμείται. Μιμείται τη φωνή του, μιμείται τις κινήσεις του, μέχρι και το μικρό δακτυλάκι του χεριού κατάφερε να αποτυπώσει ως χειρονομία. Την άλλη ο άλλος (ο Στέφανος ο Κασσελάκης, ή αλλιώς ο Στέφανος της Ελλάδας) τον επικαλείται δηλώνοντας έτοιμος να κάνει ένα νέο… 1981.

Όλη η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει φόρο τιμής στον Ανδρέα. Ο Ανδρέας ζει στην Κουμουνδούρου και οδηγεί τους προέδρους της. Τον θυμήθηκε πρώτος ο Αλέξης Τσίπρας, θέλησε να τον πάρει από την Χαριλάου Τρικούπη ήρθε η πανωλεθρία των εκλογών και το πράγμα ηρέμησε.

Τώρα ήρθε ο νέος αρχηγός και μάλιστα από τη Νέα Υόρκη στην οποία βρίσκεται, λόγω γάμου, τον επανέφερε στο προσκήνιο. «Έχει έρθει η ώρα να κάνουμε πάλι 1981, να χτίσουμε κοινωνικό κράτος από την αρχή», είπε και πρόσθεσε μιλώντας εκδήλωση ομογενών του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας: «Είχαμε τη δεκαετία του 80 τον Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος ήταν ένα πρότυπο για μένα».

Δεδομένου όμως ότι ο Ανδρέας ήταν γιός πρωθυπουργού και όχι outsider πρόσθεσε πως «δεν παύει να ήταν γιος του πρωθυπουργού» για να συνεχίσει με ολίγη από Αλέξη Τσίπρα που όπως είπε «ήταν εννοείται αντισυστημικός και κράτησε 2,5 εκατ. Έλληνες εν μέσω κρίσης στο σύστημα υγείας, που ήταν ανασφάλιστοι. Τους έδωσε ζωή. Πρέπει να χειροκροτήσουμε τον Αλέξη».

Και παράλληλα πέταξε και ένα «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» που ήρθε να προστεθεί στο κλασσικό «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος» που είπε για τον Στέφανο Τζουμάκα.

Βέβαια και ο ίδιος είναι αντισυστημικός, παρότι τον οδηγεί ο Ανδρέας Παπανδρέου ο οποίος αξίζει να σημειωθεί έφυγε από τη ζωή όταν ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν 8 χρονών. Όπως και να έχει μπορούμε να φωνάξουμε όλοι μαζί «Ανδρέα ζεις, εσύ (και τον Στέφανο) οδηγείς»