Έντεκα είναι τα πρόσωπα που εισέρχονται είτε για πρώτη φορά, είτε επανέρχονται στο κυβερνητικό σχήμα, έχοντας διατελέσει υπουργική θητεία κατά την πρώτη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το διάστημα από το 2019 έως το 2023.

Τα πρόσωπα αυτά θα κληθούν με τη σειρά τους να σηκώσουν το βάρος της δυναμικής επανεκκίνησης που σηματοδοτεί ο ανασχηματισμός ο οποίος ανακοινώθηκε το πρωί.

Πρόκειται για τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος θα αναλάβει υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, έχοντας στο παρελθόν διατελέσει υπουργός Εθνικής Άμυνας, τον Κώστα Τσιάρα, ο οποίος αναλαμβάνει υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, έχοντας διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης και τον Τάκη Θεοδωρικάκο που αναλαμβάνει υπουργός Ανάπτυξης ενώ στο παρελθόν έχει βρεθεί υπουργός Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη. Υφυπουργός Ανάπτυξης αναλαμβάνει η Ζωή Ράπτη, η οποία κατά τη διάρκεια της πανδημίας βρισκόταν στη θέση της υφυπουργού Υγείας, ως αρμόδια για την Ψυχική Υγεία.

Για πρώτη φορά στο κυβερνητικό σχήμα εισέρχονται επτά υφυπουργοί. Αυτοί είναι:

1. Κώστας Γκιουλέκας, υφυπουργός Μακεδονίας/Θράκης

2. Βασίλης Οικονόμου, υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών

3. Κώστας Καραγκούνης, υφυπουργός Εργασίας

4. Ιάσων Φωτήλας, υφυπουργός Πολιτισμού

5. Κατερίνα Παπακώστα, υφυπουργός Οικογένειας

6. Χρήστος Κέλλας, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

7. Στέφανος Γκίκας, υφυπουργός Ναυτιλίας

Για πρώτη φορά στην κυβέρνηση, έχοντας όμως διατελέσει γενικός γραμματέας στη Βουλή, μπαίνει ο Γιώργος Μυλωνάκης ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Σχολιάζοντας σχετικά, κυβερνητικές πηγές έλεγαν νωρίτερα πως «στο Μέγαρο Μαξίμου οι δύο αποχωρήσεις των προηγούμενων μηνών καλύπτονται με την προσθήκη του επί χρόνια στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού, Γιώργου Μυλωνάκη. Πρόκειται για μια καθαρά πολιτική επιλογή, ενώ στη θέση του παραμένει ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Στέλιος Κουτνατζής, με τις ίδιες αρμοδιότητες».