Την προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση στον Φλοίσβο, υπέγραψαν σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος. Το έργο αφορά στην ανακαίνιση του κτιρίου του Φλοίσβου, που αποτελεί εμβληματικό τοπόσημο για την περιοχή, αλλά και στην ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου.

Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 2.950.667,67 ευρώ και χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

Ο σχεδιασμός προβλέπει μια ιδιαίτερα λιτή κατασκευή, σύγχρονης αισθητικής, η οποία θα τονίζει τον κυκλικό χαρακτήρα του οικοδομήματος. Παράλληλα έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξασφάλιση της προσβασιμότητας ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων.

«Το έργο μπαίνει στην τελική ευθεία υλοποίησης και γι' αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, καθώς και τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, για την άψογη και γόνιμη μεταξύ μας συνεργασία, που μας επέτρεψε να ωριμάσουμε το έργο και να εξασφαλίσουμε όλες τις απαραίτητες, αλλά και δύσκολες αδειοδοτήσεις που απαιτούνταν», ανέφερε ο κ. Φωστηρόπουλος.