Από τον κόμβο του Ασκληπιείου της Βούλας, ξεκινά τις εργασίες καθαρισμού και συντήρησης της σήμανσης και των φωτεινών σηματοδοτών, η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της πολιτικής της για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και την αναβάθμιση των υποδομών του οδικού δικτύου ευθύνης της.

Η δράση ξεκινά από τις κεντρικές διασταυρώσεις και πέρα από τις εργασίες καθαρισμού και συντήρησης της σήμανσης και των σηματοδοτών, θα τοποθετηθεί στους ιστούς των φαναριών ειδική πινακίδα για την άμεση επικοινωνία των χρηστών του δικτύου με τον τετραψήφιο αριθμό 1544, ο οποίος αποτελεί βασικό εργαλείο της Περιφέρειας για την άμεση επίλυση προβλημάτων και αιτημάτων που εντοπίζουν οι χρήστες του δικτύου. Ήδη, μέχρι σήμερα το τηλεφωνικό κέντρο έχει δεχτεί πάνω από 3.200 σχετικές κλήσεις.

Σημειώνεται ότι τα συνεργεία της Περιφέρειας στο πλαίσιο παρεμβάσεων στις υλικοτεχνικές υποδομές του οδικού της δικτύου έχει αντικαταστήσει ήδη πάνω από 11.500 πινακίδες τροχονομικής σήμανσης, ενώ σε καθημερινή βάση πραγματοποιείται καθαρισμός όσων σημάτων βανδαλίζονται από αυτοκόλλητα, γκράφιτι και διάφορα άλλα διαφημιστικά μηνύματα.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στη δράση βελτίωση της σήμανσης ώστε να είναι ευδιάκριτη αλλά και στην εφαρμογή του 1544 προς χρήση από τους πολίτες για την άμεση επίλυση των προβλημάτων τους επεσήμανε: «Και αυτή η δράση, εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας για τη δημιουργία ασφαλών υποδομών στους δρόμους της Αττικής μας.

Είναι ένα στοίχημα που το κερδίζουμε καθημερινά, με τα μικρά και μεγάλα έργα που υλοποιούμε σε όλη την Αττική και που στόχο έχουν τόσο την αισθητική βελτίωση της εικόνας της Αττικής μας, όσο και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών σε ένα σύγχρονο, λειτουργικό οδικό δίκτυο».