Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν τους αρέσει καθόλου η συζήτηση για το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος αν και είχε υποσχεθεί ότι θα το δημοσιεύσει πολύ πριν τις ευρωεκλογές, το καθυστερεί προφανώς για να σώσει ο, τι σώζεται. Τώρα με μια νέα ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντί να απαντήσει για την ταμπακιέρα παραθέτει ένα σωρό ειρωνείες κατά του Άκη Σκέρτσου και της κυβέρνησης. 

Νωρίτερα ο Άκης Σκέρτσος ξεσκέπασε τα fake news του Στέφανου Κασσελάκη για την ακρίβεια, ο οποίος έκανε ένα βίντεο στα social media από το πολυτελές εξοχικό του στις Σπέτσες όπου και βρίσκεται με τον σύζυγό του για διακοπές. Παράλληλα ο υπουργός Επικρατείας κάλεσε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει επιτέλους το Πόθεν Έσχες του. Αυτό προκάλεσε την οργή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποφάσισε να εκδώσει αργά το βράδυ μια ανακοίνωση, η οποία δεν λέει τίποτα επί της ουσίας πέρα από ειρωνείες και ανακρίβειες επιπέδου τρολ του διαδικτύου. Αφού υπερασπίζεται τη δήλωση Κασσελάκη ότι ίσως να δημοσιεύσει το Πόθεν Έσχες του μετά τις ευρωεκλογές, πάρα τα όσα είχε αρχικά υποσχεθεί, κατηγορεί την... Νέα Δημοκρατία διότι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των Πόθεν Έσχες είναι στις 30 Ιουνίου. Λες και κάποιος εμποδίζει τον Στέφανο Κασσελάκη να κάνει πράξη την υπόσχεση του και να δημοσιεύσει τις επόμενες ημέρες το Πόθεν Έσχες του. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Προφανώς ο κ. Σκέρτσος είναι τόσο απορροφημένος από την έρευνα της σύνθεσης των απορρυπαντικών στην Ελλάδα και τη Γερμανία, που μάλλον "ξέχασε" ότι η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ με το άρθρο 119 του νόμου 5072/5.12.2023 όρισε ότι όλες οι δηλώσεις πόθεν έσχες (και οι αρχικές, όπως εν προκειμένω για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ) πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 30.6.2024. «Τέτοια άγνοια από τον "άριστο" Υπουργό Επικρατείας του κου. Μητσοτάκη; Εκτός κι αν δεν πρόκειται για άγνοια, αλλά για "πλακίτσα" του κου. Σκέρτσου και του κου. Μητσοτάκη αναφορικά με την ακρίβεια σε βάρος της κοινωνίας».

Μάλιστα απαντά και για τις διακοπές του Στέφανου Κασσελάκη στο πανάκριβο εξοχικό του στις Σπέτσες, αναφέροντας ότι δεν τις πληρώνει ο ελληνικός λαός. Βέβαια εδώ αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο τότε ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε διαρκώς για τις διακοπές του Κυριάκου Μητσοτάκη, έβαζε τα τρολ να τον αποκαλούν τουρίστα και happy traveler ενώ αποκαλούσε ως τουρισμό τις περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα ταξίδια του σε Ελλάδα και εξωτερικό για αμιγώς κυβερνητικούς σκοπούς. Είναι επόμενη η αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ βέβαια, διότι στο κόμμα ακόμα δεν έχουν χωνέψει τα ακριβά γούστα Κασσελάκη και τη μηδενική του επαφή με την πολιτική και την ελληνική πραγματικότητα. Κλείνει, λοιπόν, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σαν να την έγραψε κάποιο τρολ του Χ: «Κε. Σκέρτσο παρακολουθείτε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις ιδιωτικές του δραστηριότητες; Προφανώς λοιπόν θα γνωρίζετε ότι η σημερινή του ιδιωτική μετάβαση πληρώθηκε αποκλειστικά από τον ίδιο και όχι από το δημόσιο ταμείο, σε αντίθεση με εσάς, τον κ. Μητσοτάκη και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης σας, που συνηθίζετε να "σηκώνετε" ακόμη και ελικόπτερα της Π.Α για ιδιωτική μετάβαση στην Επίδαυρο...»