Δεν φτάνουν όσα ζούμε με το φως του ήλιου, κάνουμε και νυχτερινές βάρδιες για να προλάβουμε πότε θα πατήσει το κουμπί ο Στέφανος Κασσελάκης από την Αμερική για να βάλει ένα ακόμη μπουρλότο στα απομεινάρια του ΣΥΡΙΖΑ. Απόψε έγραψε μια ασυνάρτητη ανάρτηση εναντίον του προκατόχου του, πρώην πρωθυπουργού, νυν βουλευτή του κόμματος και ιδιοκτήτη ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα, όπου τον καλεί εν ολίγοις ή να το βουλώσει ή να έρθει να αναλάβει ξανά την αρχηγία.

Το να προσπαθεί κάποιος να παρακολουθήσει τα διαμειβόμενα σε αυτόν τον χώρο και να ερμηνεύσει τας γραφάς με όρους κοινής λογικής είναι κόπος και χρόνος επί ματαίω ξοδεμένος. Καλεί ο νυν –που έχασε δυνάμεις στις τελευταίες εκλογές, αλλά θεωρεί πως κέρδισε– τον πρώην –που έχασε σε πέντε εκλογές, αλλά θεωρούσε ότι του φταίνε τα βοθροκάναλα και οι δημοσκοπήσεις– να γίνει νυν ο πρώην και ο νυν πρώην.

Εάν δεν έχουν βαλθεί όλοι μαζί να μας αποτρελάνουν, τότε κάποιο άλλο πολύ χθόνιο σχέδιο εκτυλίσσεται, τα επίχειρα του οποίου θα τα λουστούμε ένα πρωί, όπως τότε που έπαιζαν τους κυβερνήτες και ξημερωθήκαμε πεσμένοι στα πεζοδρόμια περιμένοντας να ξεράσουν τα ATM κάνα εικοσάευρω έχοντας να απαντήσουμε στα ερωτήματα «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» και «Preliminary Debt sustainability analysis» του δημοψηφίσματος.

Λίγες μέρες μετά θα έβγαινε από τις κάλπες ένα θηριώδες Όχι, οι πανηγυρισμοί στο Σύνταγμα θα έμεναν στην ιστορία με τίτλο Οι Έλληνες χορεύουν τσιφτετέλι στο σύγχρονο Ζάλογγο και ο σημερινός πρώην, τότε αμφιδέξιος πρωθυπουργός, με μια πιρουέτα –που έμεινε στην ιστορία με τον διακριτικό τίτλο Κωλοτούμπα α λα Τσίπρα και έκτοτε προϊόν με Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης– θα το έκανε Ναι, οι χορευτές της πλατείας θα έμεναν στήλες άλατος, οι οργανοπαίχτες θα έκρυβαν νταούλια και ζουρνάδες για μιαν άλλη φορά που οι αγορές θα ήταν σε καλύτερο κέφι για ξεφάντωμα κι εγώ θα ζούσα με το παρατσούκλι μενωευρωπαία ευχαριστώντας τον Ύψιστο που δεν έχω παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα για να είναι χρεωμένα μέχρι Δευτέρας Παρουσίας.

Αντί λοιπόν να καλείτε ο ένας τον άλλον οι νυν και πρώην, σας καλώ εγώ: Στέφανε, Αλέξη, κάντε μου τη χάρη και φύγετε από δω…