Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας παρουσιάζει στη ΔΕΘ το έργο και τις επιστημονικές καινοτομίες του, ενισχύοντας την επαφή του με την κοινωνία.
Με ισχυρή παρουσία συμμετέχει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) στην 90ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας το έργο, τις δράσεις και τις επιστημονικές καινοτομίες του στον χώρο της αιμοδοσίας.
Όπως επισημαίνει το ΕΚΕΑ σε ανάρτησή του, η παρουσία του στη ΔΕΘ αποτελεί ευκαιρία για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του φορέα, τη διεύρυνση των συνεργασιών του και την ανάπτυξη διαύλων επικοινωνίας με την κοινωνία, τους θεσμικούς φορείς και την αγορά.
Το περίπτερο του ΕΚΕΑ, το οποίο φιλοξενείται στον χώρο του Υπουργείου Υγείας, προσέλκυσε από την πρώτη ημέρα της Έκθεσης εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, διοικητές φορέων της Υγείας, επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, καθώς και πολίτες.
Οι επισκέψεις στο περίπτερο του ΕΚΕΑ
Μεταξύ άλλων, το περίπτερο επισκέφθηκαν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και η γενική γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη.
Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων Σπύρος Σαπουνάς, ο πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας Άρης Αποστόλου, η πρόεδρος του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία Δάφνη Καϊτελίδου και η υποδιοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μαρία Σπιθούρη.
Το ΕΚΕΑ υποδέχθηκε ακόμη τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΟΔΥ Πάνο Ευσταθίου και την αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλο Ζαχαρούλα Μανωλίδου, καθώς και εκπροσώπους συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών, ενώσεων ασθενών και επαγγελματιών Υγείας.
Στην ανάρτησή του το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ευχαριστεί όλους όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερό του και καλεί τους πολίτες να γνωρίσουν από κοντά τις δράσεις του καθ' όλη τη διάρκεια της 90ής ΔΕΘ.