Μια κίνηση χωρίς καμία πολιτική ουσία αλλά με πολύ θέατρο, όπως συνηθίζει κάθε φορά που ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής, έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος ο οποίος έσκισε επιδεικτικά το ΦΕΚ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Κανείς δεν περίμενε περισσότερο από έναν πολιτικό που ποντάρει πάντα στον λαϊκισμό και στην ένταση. Ωστόσο, η προφανώς καλοπροβαρισμένη στον καθρέφτη κίνηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης να σκίσει τα χαρτιά ήταν υπερβολική ακόμη και για τα δικά του δεδομένα.  

Όσο έσκιζε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έλεγε τα εξής: «Λέτε ότι φταίει η πρόεδρος των Σκοπίων, το VMRO όμως ποιος το εξέλεξε; Το εξέλεξε ο σκοπιανός λαός. Το πρόβλημά μας λοιπόν είναι η λογική με την οποία μαθαίνουν την ιστορία τους. Εμείς θα τιμήσουμε το δάκρυ του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την Μακεδονία. Αν θέλει να τον τιμήσει και η Νέα Δημοκρατία μια είναι η λύση. Και αν δεν μπορεί η κυβέρνηση μπορούμε εμείς. Μία είναι η λύση για τη ΝΔ. Αν δεν μπορεί να το κάνει η ΝΔ θα το κάνουμε εμείς. Αυτή είναι η συμφωνία των Πρεσπών αν υπήρχε αξιοπρεπής εθνική πατριωτική κοινωνική κυβέρνηση θα έκανε αυτό εδώ. Φέρτε τα μνημόνια τώρα εδώ να τα καταψηφίσουμε όλοι».