Μπορεί η Βουλή να διέκοψε τις εργασίες της για τις ευρωεκλογές, ωστόσο η γεύση της περιόδου που προηγήθηκε είναι μάλλον πικρή για την αντιπολίτευση. Τη στιγμή που η κυβέρνηση προωθεί τη συναίνεση σε κρίσιμα ζητήματα και προσέρχεται με θετική διάθεση να ακούσει προτάσεις (παράδειγμα η περίπτωση της Golden Visa), το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης προσπαθεί –με ιαχές και με εντάσεις– να δείξει την δήθεν μαχητικότητά της. Με ένα βίντεο στα social media, μια κόντρα που θα «παίξει» στους τηλεοπτικούς δέκτες και με fake news, βάζουν μπουρλότο και αναγκάζουν την κυβέρνηση να σηκώσει το κοινοβουλευτικό γάντι. 

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Βουλή θύμισε αρένα και μάλιστα για υποθέσεις όπου η πολιτική σοβαρότητα θα έπρεπε να ξεπεράσει τα πολιτικά παιχνίδια. Πρωταγωνιστές στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, ο οποίος βέβαια το τελευταίο διάστημα έχει βάλει χαλινάρι – άγνωστο για πόσο... 

Ουκ ολίγες φορές ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει εξελιχθεί στον «αυτοκράτορα» των ψευδών ειδήσεων από το βήμα της Βουλής. Για παράδειγμα, έχει ισχυριστεί ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν επικοινώνησε με την ελληνική κυβέρνηση και εξεδήλωσε το ενδιαφέρον του να βοηθήσει στις φωτιές στέλνοντας τέσσερα αεροσκάφη Ilyushin Il-76, αλλά η Αθήνα αρνήθηκε. Κάτι που διέψευσε, εκτός από την ελληνική πλευρά, η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Για την ιστορία, όπως καταγράφουν τα ellinika hoaxes, ο ψευδής ισχυρισμός δημιουργήθηκε από έναν απλό χρήστη των social media και διαδόθηκε από αναξιόπιστες πηγές, για να φτάσει τελικά στο στόμα του προέδρου της Ελληνικής Λύσης και στη Βουλή. 

Πριν από το Πάσχα ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε εμφανιστεί –ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στη Βουλή– ως ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας, καλώντας τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να μην πάνε στους ναούς, διότι ψήφισαν το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Το σόου Βελόπουλου «διέκοψε» η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη, την οποία χαστούκισε υποψήφια βουλευτής της Νίκης μέσα σε εκκλησία στην Καβάλα. «Εσείς που διατυμπανίζετε ως μεγάλο κατόρθωμα, ως ύψιστη υπηρεσία, τον αποκλεισμό βουλευτών από τον οίκο του θεού για να τον λυμαίνεστε, εμείς πιστεύουμε στον Θεό της αγάπης», είπε, με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα να προσθέτει: «Η βία δείχνει ότι αυτοί οι οποίοι έμμεσα παροτρύνουν σε αυτή υπό τον γελοίο και προφανή μανδύα της προφύλαξης δεν εμπιστεύονται το λαό». 

«Θέλεις Ζωή στη Βουλή;», αναρωτιέται το σποτ της Πλεύσης Ελευθερίας, θεωρώντας ότι προφανώς έχει να επιδείξει σημαντικό κοινοβουλευτικό έργο. Ωστόσο, οι πολιτικοί αντίπαλοι της Ζωής Κωνσταντοπούλου μιλούν για διαρκή επικοινωνιακά σόου, συνεχείς διακοπές και μάλλον μια αντικοινοβουλευτική και αντιθεσμική στάση, μολονότι υπήρξε Πρόεδρος της Βουλής. 

Ηδη με το καλημέρα, δηλαδή κατά τη διάρκεια της εκλογής του Κωνσταντίνου Τασούλα στη θέση του Προέδρου της Βουλής, όταν ήρθε η στιγμή να απαντήσει εάν συμφωνεί ή όχι προς ως το πρόσωπό του, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δεν περιορίστηκε στο «παρούσα», αλλά άρχισε να εξηγεί τους λόγους που επέλεξε το κόμμα της να ψηφίσει «παρών» (να μην υπερψηφίσει δηλαδή την υποψηφιότητα Τασούλα), προκαλώντας αντιδράσεις από τους υπόλοιπους βουλευτές, ενώ κάποιοι άρχισαν τα γιουχαΐσματα. 

Κάποιους μήνες αργότερα, ακολούθησε η υπόθεση της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών και το σόου της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, όπου, ενώ είχε εξαιρεθεί (επειδή είναι δικηγόρος οικογενειών θυμάτων), αρνείτο να αποχωρήσει από την αίθουσα. Και όταν ήρθε η ώρα της συζήτησης επί του πορίσματος, ως άλλος... διακοψίας δεν επέτρεπε στον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας Λάζαρο Τσαβδαρίδη να μιλήσει, διότι είχε... διαφορετική άποψη από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας. 

Τα ίδια έκανε επίσης τόσο στον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή όσο και πριν από λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή, στον Κυριάκο Μητσοτάκη! 

Την ίδια ώρα, ο Παύλος Πολάκης έχει γίνει αρκετές φορές αρνητικός πρωταγωνιστής σε «τσακωμούς» στην Ολομέλεια. «Πλεύρη, μην κουνιέσαι, εσύ έχεις άλλες ευθύνες. Εσύ έχεις ευθύνες ότι παρέλαβες 13.750 νεκρούς και παρέδωσες 35.000. Αν άκουγες αυτά που σου λέγαμε, θα ήταν 20.000 λιγότεροι οι νεκροί. Αντε μπράβο», είχε πει πριν από λίγο καιρό στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο αψύς Κρητικός, ενώ στο στόχαστρό του έβαλε και την Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατηγορώντας την ότι είναι «troll της υπόγας της Πειραιώς»...