Σάλο προκάλεσε χθες η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ότι κάποιοι «συγκαλύπτουν υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συνομιλώντας με κατοίκους της Ηγουμενίτσας, είπε σε κάποιον εκ των παρισταμένων: «Πατριδοκάπηλοι υπάρχουν πολλοί. Και άλλοι που το παίζουν πατριώτες και θρησκευόμενοι, συγκαλύπτουν εγκλήματα, κυριολεκτικά εγκλήματα. Πάνε και φιλάνε χέρια το Πάσχα, αλλά συγκαλύπτουν και ψηφίζουν υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά».

Γράφει ο Αριστείδης Ζορμπάς

Αμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας διά του εκπροσώπου Τύπου Νίκου Ρωμανού, ο οποίος σε ανακοίνωσή του στηλιτεύει τον αισχίστου είδους πολιτικό ξεπεσμό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: «Μετά τη μικρή ανάπαυλα των άγιων ημερών, ο κ. Κασσελάκης το πιάνει από εκεί που το άφησε! Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σε βίντεο, που ανήρτησε ο ίδιος στα σόσιαλ μίντια, ότι "υπουργοί σκοτώνουν παιδιά". Η χυδαιότητα, η αθλιότητα και η κατηφόρα δεν έχουν τελειωμό! Κάποτε τέτοιες δηλώσεις έκανε ο κ. Πολάκης και ζητούσαμε μάταια από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει αποστάσεις. Τώρα πια τις δηλώσεις αυτές τις κάνει η ίδια η ηγεσία, επιβεβαιώνοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη ο πολακισμός δεν είναι μια συνιστώσα, αλλά είναι επίσημα η νέα ταυτότητα του κόμματος. Να τον χαίρονται».

Πάντως, έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο σοβαρότητας, όλες οι δηλώσεις Κασσελάκη τις τελευταίες ημέρες ήταν μνημείο γραφικότητας, πολιτικής ασυναρτησίας και απύθμενης υποκρισίας. Από την Κέρκυρα είπε ότι «μετά τους μπότηδες που θα σπάσουμε, θα σπάσουμε και αυγά, θα χαλάσουμε τη σούπα. Σήμερα λοιπόν ξεκινήσαμε κυριολεκτικά αυτό, σπάσαμε αυγά»! Οι σοβαροί σύντροφοί του, που περίμεναν έναν διαφορετικό πολιτικό λόγο στη συνέχεια, τον είδαν να τσουγκρίζει αυγά και έμειναν άφωνοι από τα σχόλιά του «δεν έχω ανάγκη τίποτα ξύλινο, ούτε ο λόγος μου είναι ξύλινος σαν όλους τους πολιτικούς στην Αθήνα ούτε ξύλινη είναι η καρδιά μου σαν όλους αυτούς που συγκαλύπτουν τα εγκλήματα».

Ο Κασσελάκης μίλησε για κοροϊδία, την ώρα που πιστός στη «λογική» Πολάκη «να κλείσουμε φυλακή κάποιους και να φτιάξουμε δική μας Δικαιοσύνη», τα βάζει με τη ΝΔ για τον Μιχαλολιάκο που έκλεισε στη φυλακή η κυβέρνηση Σαμαρά. Είναι τέτοια δε η υποκρισία του που το ίδιο το κόμμα του, στην περίπτωση των Σπαρτιατών στον Αρειο Πάγο, δεν κατέθεσε καν υπόμνημα, όπως έκαναν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά.

Μετά τα πολιτικά, κατά την προσφιλή του τακτική να είναι στην επικαιρότητα όχι για τις θέσεις του αλλά για τα προσωπικά του, εκμυστηρεύτηκε σε lifestyle εκπομπή ότι στεναχωρήθηκε όταν... αποκάλυψε στη μητέρα του τη σεξουαλικότητά του. Τις επόμενες ώρες μετά τη Θεσπρωτία θα επισκεφθεί... την Αρτα και τα Γιάννενα, τάζοντας περίπου τα πάντα σε όσους συναντήσει...