Αφιέρωμα στο «Διόραμα»

18

Αφιέρωμα στο διμηνιαίο κυπριακό περιοδικό Τεχνών και Πολιτισμού «ΔΙΟΡΑΜΑ» θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00.

Το διμηνιαίο περιοδικό Τεχνών και Πολιτισμού «Διόραμα», με έδρα τη Λευκωσία, διανύει τον 5ο χρόνο κυκλοφορίας και παρουσίας του στον χώρο της πνευματικής δημιουργίας με μόνο στόχο να προβάλλει τις αισθητικές παραμέτρους της κυπριακής κοινωνίας όπως αυτές διαφαίνονται μέσα από τα εικαστικά, θεατρικά, μουσικά, λογοτεχνικά και κάθε είδους καλλιτεχνικά δρώμενα.

Το ευρύ φάσμα που καλύπτουν οι σελίδες του περιοδικού δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να εντρυφήσει σε μια πλειάδα θεμάτων πολιτισμικού περιεχομένου και να ενημερωθεί για ποικίλα θέματα πνευματικής κατάθεσης εκλεκτών συνεργατών. Υπηρετεί με συνέπεια και εύρωστο στοχασμό τις άπειρες μεταμορφώσεις της τέχνης, τις δυνατότητες του πνεύματος και την ανταύγεια του ωραίου.

Εντοπίζει τους καλούς οιωνούς της σύγχρονης διανόησης και τους ενισχύει. Προβάλλει την αισθητική αποτύπωση των καλλιτεχνών, υποκλίνεται στους θεατρικούς δημιουργούς, αφουγκράζεται τις ευαίσθητες χορδές της μουσικής και απαθανατίζει το αληθινά ωραίο. Προβαίνει σε εκδόσεις και οργανώνει καλλιτεχνικά συμπόσια. Συνεργάτες του περιοδικού Κύπριοι και Ελλαδίτες δημιουργοί.

Θα μιλήσουν ο Ομότιμος Καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Θεοδόσης Πυλαρινός, ο ποιητής, βιβλιογράφος κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος και η Διδάκτωρ Φιλολογίας, Κριτικός βιβλίου, θεάτρου και μουσικής κ. Ανθούλα Δανιήλ.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την αντιφώνηση του εκδότη, επιμελητή του περιοδικού κ. Ανδρέα Χατζηθωμά.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr