Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δίνει αυτή τη στιγμή σκληρή μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στον Ωρωπό, με 210 πυροσβέστες, 11 ομάδες ΕΜΟΔΕ και 51 οχήματα να βρίσκονται σε επιφυλακή και συνεχείς ενισχύσεις να φτάνουν στην περιοχή. Το σημαντικό ενθαρρυντικό στοιχείο είναι η σταδιακή μείωση της έντασης των ανέμων, η οποία αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης μέσα στις επόμενες ώρες. Στη μάχη συμμετέχουν επίσης εθελοντές με υδροφόρα οχήματα, καθώς και μέσα και μηχανήματα που έχουν διατεθεί από το ΓΕΕΘΑ και την Περιφέρεια Αττικής. Η πυρκαγιά πλησιάζει προς τον οικισμό Ασπροχωρι, ωστόσο οι πυροσβέστες έχουν προλάβει να δημιουργήσουν ασπίδα προστασίας γύρω από τις κατοικίες, διασφαλίζοντας την ασφάλειά τους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί ζημιές, ενώ οι δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη εγρήγορση για την αντιμετώπιση της φωτιάς.
Με 210 πυροσβέστες, 11 ομάδες ΕΜΟΔΕ και 51 οχήματα δίνει αυτή την ώρα μάχη η Πυροσβεστική στην πυρκαγιά στον Ωρωπό, ενώ οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.
Η μείωση της έντασης των ανέμων αποτελεί το βασικό ενθαρρυντικό στοιχείο για την βελτίωση της εικόνας της πυρκαγιάς τις επόμενες ώρες.
Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν πλήθος εθελοντών με υδροφόρα οχήματα καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου που έχουν διατεθεί από το ΓΕΕΘΑ και την Περιφέρεια Αττικής.
Η πυρκαγιά έχει φτάσει πλησίον του οικισμού Ασπροχωρι αλλά οι πυροσβέστες έχουν δημιουργήσει ήδη ασπίδα προστασίας προκειμένου να προστατευτούν κατοικίες. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
Εκκενώνεται προληπτικά η δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα
Για προληπτικούς λόγους, θα απομακρυνθούν πάνω περίπου από 2.000 άνθρωποι που φιλοξενούνται στη δομή προσφύγων και μεταναστών στη Μαλακάσα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα οδηγηθούν στην παραλία της Σκάλας Ωρωπού.
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες
Δύο ενεργά μέτωπα: Ένα κοντά στο νεκροταφείο Ασπροχωρίου και ένα δεύτερο με κατεύθυνση προς τον Ωρωπό και το Συκάμινο. Η φωτιά κινείται βορειοανατολικά, σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργο Γιασημάκη
Μάχη να μην περάσει στο Συκάμινο: Από τις 21:30 οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά πριν προσεγγίσει κατοικημένες περιοχές, με τα εναέρια μέσα να έχουν σταματήσει λόγω νύχτας
Ο δήμαρχος Ωρωπού είπε ότι οι φλόγες μπήκαν σε αυλές σπιτιών στο Ασπροχώρι - Είχε προηγηθεί εκκένωση του οικισμού μετά από 112
Έρευνα για τα αίτια: Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, έχει μεταβεί κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. για τη διερεύνηση της αιτίας της πυρκαγιάς