Νέες διευκρινίσεις για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Καλλιάνουν έδωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος εξήγησε τη διαδικασία για να εισαχθεί ένας ασθενής στη ΜΕΘ. Ο υπουργός τόνισε ότι το ΕΣΥ είναι σύστημα ισονομίας και λειτούργησε όπως έπρεπε στην περίπτωση του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου.

«Για να πάρει κάποιος ασθενής κρεβάτι στη ΜΕΘ πρέπει να ακολουθηθεί μια διαδικασία που δεν έχει σχέση με υπουργό. Πρέπει ο θεράπων ιατρός να τον δηλώσει στην πλατφόρμα και από εκεί να ορίσει το σύστημα ποια είναι η πιο κοντινή ΜΕΘ. Γιατί δεν πήγε σε ΜΕΘ ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου; Δεν φτάνει να το πει ο γιατρός, που δεν το είπε εν προκειμένω, αλλά να υπάρχουν και κάποια διαφανή κριτήρια που υπάρχουν για να εξασφαλιστεί η ισονομία. Το "νούμερο ένα" είναι να είναι διασωληνωμένος, και ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου δεν ήταν διασωληνωμένος. Δεν βάζουμε σε ΜΕΘ μη διασωληνωμένους» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Φαντάζεστε σε ένα σύστημα υγείας που δεν βάζουμε κανέναν μη διασωληνωμένο σε ΜΕΘ να βάζαμε με πολιτική παρέμβαση τον πατέρα ενός βουλευτή; Στο ΕΣΥ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη δεν υπάρχει διάκριση αν είσαι βουλευτής ή όχι. Το ΕΣΥ είναι σύστημα δικαιοσύνης και ισονομίας» πρόσθεσε. 

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι «στο ανθρώπινο πεδίο ο Γιάννης Καλλιάνος έχει τον σεβασμό μου για την αγάπη στον πατέρα του γι' αυτό και ό,τι να πει τον συγχωρώ. Όσο όμως μιλάμε μιλάμε για το ΕΣΥ, το σύστημα λειτούργησε όπως έπρεπε να λειτουργήσει» και πρόσθεσε ότι «το να μην διασωληνωθεί νωρίτερα ο πατέρας Καλλιάνος δεν ήταν κρίση ενός γιατρού, πολλοί γιατροί συνεδρίασαν και έφτασαν σε αυτή την απόφαση».