«Όποτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο πάντοτε αναφέρεται στα "Ελγίνεια Μάρμαρα" όπως τα αποκαλείτε -εμάς αυτός ο όρος δεν μας αρέσει καθόλου- στα Γλυπτά του Παρθενώνα», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης στο Skynews, στον απόηχο της ακύρωσης του ραντεβού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βρετανό ομόλογό του, με ευθύνη του τελευταίου και με αφορμή το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε σε συνέντευξή του τις ελληνικές θέσεις σχετικά με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας. 

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας για την ιστορία του ζητήματος των Γλυπτών, τόνισε: «Αυτό μας θυμίζει την ιστορική πραγματικότητα: Ο Έλγιν ήταν κλέφτης: Ήρθε και έκλεψε τα Γλυπτά από τον Παρθενώνα. Αυτό είναι κάτι που το είπε πρώτος τότε ο λόρδος Μπάιρον στον Βρετανικό λαό. Αυτή είναι η ιστορική πραγματικότητα».

Ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι «αυτό είναι ένα πρόβλημα που το Βρετανικό Μουσείο κληρονόμησε από το παρελθόν» για να καταλήξει: «Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας πρωθυπουργός και ιδίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις γνωστές ευαισθησίες του δεν θα μπορούσε να αποδεχθεί ότι ένα τέτοιο θέμα δεν θα μπορούσε να συζητηθεί μεταξύ των δύο πρωθυπουργών».