Τη διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι στην παράταξη δεν δικαιολογείται καμία πράξη βίας.

Μιλώντας στο Action24, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι ένας εργατικός άνθρωπος, τιμάται από τον λαό του Ηρακλείου για πολλά χρόνια και αυτό έχει τη σημασία του, αλλα ασφαλώς έκανε ένα μεγάλο λάθος. Ο πρωθυπουργός πολύ σωστά ενήργησε και σε πρώτο χρόνο, δεν υπήρχε καμία περίπτωση στην παράταξή μας να δικαιολογηθεί μια πράξη βίας». 

Ο υπουργός ζήτησε συγγνώμη από τον υπάλληλο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την επίθεση που δέχτηκε από τον Λευτέρη Αυγενάκη και πρόσθεσε ότι για τέτοιου είδους πράξεις δεν υπάρχει ασυλία. «Η βουλευτική ασυλία αφορά σε βουλευτίκές πράξεις και μόνο. Ήταν ψευδές και ατυχές αυτό που ακούστηκε ως επίκληση από τον κ. Αυγενάκη» σημείωσε.

«Αποκαρδιωτική η εικόνα του Κασσελάκη» 

Ο υπουργός Υγείας σχολίασε την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να κλείσει την «Αυγή» λέγοντας ότι «η εικόνα ενός Κασσελάκη που έκλεισε την "Αυγή" με ενα tweet από την Aμερική ήταν αποκαρδιωτική. Δεν ήταν αντάξια της ιστορίας της εφημερίδας, ούτε και αξιοπρεπές για τους εργαζόμενους. Θα έπρεπε να είναι εδώ και να συναντηθεί και με τους εργαζόμενους». 

«Ο Κασσελάκης έκανε ένα φτύσιμο στην "Αυγή". Εγώ που είμαι δεξιος σας λέω ότι για την ιστορία της εφημερίδας ο τρόπος του ήταν απαράδεκτος» συμπλήρωσε και πρόεσθεσε ότι η συμπεριφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα είναι ακόμη χειρότερη. «Βλάπτει τη δημοκρατία. Θλίβομαι που δεν έχει μιλήσει ακόμα ο κ. Τσίπρας» είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Αυτό το "ζεν" του Τσίπρα ενώ λέει όλη η Ελλάδα ότι πήρε "μαύρα" λόγω του Κασσελάκη, είναι λίγο περίεργο. Η συζήτηση ότι ο πρώην πρωθυπουργός έπαιρνε μαύρα και ο Κασσελάκης είναι ο τίμιος, υποσκάπτει την πίστη των ανθρώπων στους δημοκρατικούς θεσμούς και σε αυτό ο Τσίπρας πρέπει να μιλήσει, δεν αφορά μόνο το κόμμα του».