Το ποσό των 10.500 ευρώ θα αγγίξει το πρόστιμο για την υποδηλωμένη εργασία, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ο κ. Γεωργιάδης παρευρέθηκε σε επιχείρηση εστίασης στο κέντρο της Αθήνας, όπου διενεργείτο επιτόπιος έλεγχος από τους επιθεωρητές της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για την πάταξη της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας. 

Όπως επεσήμανε, το πρόστιμο για την υποδηλωμένη εργασία θα έχει το ίδιο ύψος με αυτό για την αδήλωτη εργασία, ενώ η σχετική διάταξη θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του αρμόδιου υπουργείου που αναμένεται να έρθει σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες. 

Ακόμα, ο υπουργός έστειλε μήνυμα για περισσότερους και αυστηρότερους ελέγχους. Μάλιστα, οι επιθεωρητές θα διαθέτουν και τάμπλετ πλέον, γεγονός που θα τους βοηθά να πραγματοποιούν πιο γρήγορα τους ελέγηχους, αλλά και να έχουν στη διάθεσή τους ηλεκτρονικά όλα τα στοιχεία της επιχείρησης που ελέγχεται και τα στοιχεία των εργαζομένων, καθώς και να περνούν το αποτέλεσμα του ελέγχου αυτόματα στο σύστημα.