«Το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, αποτελεί για μας το μεγάλο νοσοκομείο της περιοχής και φροντίσαμε να προχωρήσουμε στην προκήρυξη για πρόσληψη έξι μονίμων γιατρών και 37 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού» τόνισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την διάρκεια επίσκεψης του στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η επίσκεψη στο Μποδοσάκειο ήταν ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του υπουργού στις νοσηλευτικές μονάδες της Κοζάνης και της Φλώρινας. Ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σε ερώτηση για τον υγειονομικό χάρτη και τον ρόλο των νοσηλευτικών μονάδων στην Δυτική Μακεδονία δήλωσε ότι «η προτεραιότητα του υπουργείου αυτή την περίοδο είναι να λυθούν τα τρέχοντα θέματα της παροχής υγείας και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης». Σε ότι αφορά την σύνταξη του υγειονομικού χάρτη τόνισε ότι «προς το παρόν συλλέγουμε στοιχεία και δεν είμαι έτοιμος να σας πω περισσότερα». 

«Είναι η δεύτερη φορά που ως υπουργός Υγείας έρχομαι στο νοσοκομείο και επιθυμώ σε αυτή την θητεία να προσδώσω μια νέα ορμή στο νοσηλευτικό ίδρυμα». Υπογράμμισε ότι όλες οι μεταρρυθμίσεις που καθιερώνει το υπουργείο με τα απογευματινά χειρουργεία γίνονται προκειμένου να καταστούν πιο ελκυστικές οι θέσεις των γιατρών και να μειωθούν οι άγονες προκηρύξεις πρόσληψης ιατρικού προσωπικού. Ζήτησε από την διοίκηση του νοσοκομείου να δώσει προτεραιότητα στα απογευματινά χειρουργεία ώστε όταν θα εγκριθούν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης το νοσοκομείο της περιφέρειας να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση σε ότι αφορά την υλοποίηση του προγράμματος. Έξω από την πύλη του νοσοκομείου ομάδα διαδηλωτών εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους ως προς την καθιέρωση των απογευματινών χειρουργείων.