Μιλώντας στην ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά, ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, υπενθύμισε ότι «ο γάμος των ομοφυλοφίλων ήταν προεκλογική μας δέσμευση», τονίζοντας παράλληλα ότι η ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ, στα γραφεία του κόμματος, είχε αποτέλεσμα και «αυτοί που ήταν προβληματισμένοι έλαβαν απαντήσεις». Συνεχίζοντας στο ίδιο θέμα, δήλωσε ότι «θα αποδείξουμε με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια πόσο συμπαγής είναι η ΚΟ».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε: «Δεν σχολιάζω οποιαδήποτε δήλωση Σαμαρά για λόγους σεβασμού (…). Ο Αντώνης Σαμαράς έχει πλήρη ελευθερία λόγου στη ΝΔ». Ο Αδωνις Γεωργιάδης έκανε γνωστό ότι δεν αποφάσισε αμέσως την ψήφιση του νομοσχεδίου, διευκρίνισε ότι «ο έλεγχος της υιοθεσίας θα είναι πλέον και στους δύο γονείς» και ότι «το νομοσχέδιο είναι ισορροπημένο και ενώνει την Ελλάδα με χώρες της Δύσης».

Η τοποθέτηση Γεωργιάδη βάζει το θέμα στις σωστές του βάσεις: Το υπό συζήτηση νομοσχέδιο αποτελούσε προεκλογική δέσμευση και ήταν στο πρόγραμμα με το οποίο η ΝΔ κατέβηκε στις εκλογές (στη σελ. 22), κρίθηκε στις κάλπες και το κόμμα σάρωσε. Είναι σεβαστή η διαφωνία του καθενός (βουλευτή, στελέχους ή ψηφοφόρου), αλλά είναι τουλάχιστον αστείο να δείχνουν κάποιοι «αιφνιδιασμένοι» και να «πέφτουν απ’ τα σύννεφα». Επιπλέον, το υπό συζήτηση νομοθέτημα είναι τμήμα της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+, η οποία συντάχθηκε το 2021 ύστερα από απόφαση του πρωθυπουργού από Επιτροπή στην οποία προήδρευσε ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κ. Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος.