Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος τον τελευταίο καιρό ακολουθεί πιστά την ακραία επιχειρηματολογία του Κυριάκου Βελόπουλου, έκανε μια ανάρτηση όπου λίγο - πολύ αναπαράγει όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης πριν λίγες ημέρες κατά του Άδωνι Γεωργιάδη. Ωστόσο έλαβε μια «πληρωμένη» απάντηση από τον υπουργό Υγείας σήμερα και κάπως έτσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σέρνεται από την Ελληνική Λύση, απέφυγε να συνεχίσει τη σύγκρουση.

Πιο συγκεκριμένα ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε την αποπομπή του Άδωνι Γεωργιάδη από την Κυβέρνηση, θυμίζοντας την φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά του Κυριάκου Βελόπουλου, ότι συνιστά πράξη «μέγιστης πολιτικής εξαπάτησης» το να πουλάς δήθεν χειρόγραφα του Ιησού. «Η αλαζονεία του “41%” είναι που κρατάει όλους αυτούς τους απίθανους στο κυβερνητικό άρμα» έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του στο Χ. Φυσικά ο Στέφανος Κασσελάκης μάλλον θα ξέχασε όλα όσα είπε ο ίδιος πριν λίγο καιρό για τα διάφορα «θαύματα» που συνέβησαν όταν βαπτίστηκε, με το λάδι που σχημάτισε σταυρό στην κολυμπήθρα, ότι θα γίνει σπουδαίος και άλλα απίστευτα πράγματα που πηγάζουν από τον αδιανόητο ναρκισσισμό του. 

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη 


Ο Άδωνις Γεωργιάδης φυσικά δεν άφησε την προσβολή να πέσει κάτω και του απάντησε ότι σέρνεται πίσω από τα επιχειρήματα Βελόπουλου, τα οποία μάλιστα είναι και σαθρά: «Η έλλειψη επιχειρημάτων για την πολιτική έχει καταντήσει την πολιτική αντιπαράθεση σε αυτό το επίπεδο που ξεκίνησε χθες ο Κυριάκος Βελόπουλος και έσπευσε να υιοθετήσει όλα του τα επιχειρήματα, ως συνήθως ο Στέφανος Κασσελάκης». Ενώ συνέχισε ο υπουργός Υγείας λέγοντας ότι το περίφημο βιβλίο για το οποίο κατηγορείται ότι πουλούσε παλαιότερα ως εκδότης ανέφερε ακριβώς ότι δεν υπήρχε καμία επιστημονική απόδειξη για ύπαρξη χειρόγραφων επιστολών του Ιησού. Επιπλέον, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, έχει πουλήσει κατά καιρούς και βιβλία του Μαρξ αλλά και τα άπαντα του Λένιν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις τους, καθώς ένας ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου πουλά διαφορά βιβλία χωρίς να σημαίνει ότι υιοθετεί κάθε άποψη σε αυτά. Βέβαια όλα αυτά είναι λεπτομέρειες για τον Στέφανο Κασσελάκη που βρήκε έναν νέο πολιτικό ινστρούκτορα στο πρόσωπο του Κυριάκου Βελόπουλου.

Έγραψε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Η έλλειψη επιχειρημάτων για την πολιτική έχει καταντήσει την πολιτική αντιπαράθεση σε αυτό το επίπεδο που ξεκίνησε χθες ο Κυριάκος Βελόπουλος και έσπευσε να υιοθετήσει όλα του τα επιχειρήματα, ως συνήθως ο Στέφανος Κασσελάκης. Ποια είναι η κατηγορία, για την οποία μάλιστα πρέπει και να με αποπέμψει ο Μητσοτάκης; Ότι πούλαγα και εγώ βιβλίο με «επιστολές» του Ιησού…Αρα υποκρισία κλπ…

Α) ακόμη και έτσι να ήταν και αυτό το βιβλίο του αειμνήστου Αγγέλου Σακκέτου να παρουσίαζε όντως κάτι τέτοιο, το επιχείρημα είναι γελοίο. Δηλ κάθε βιβλιοπωλείο που πουλάει ένα βιβλίο άλλου εκδοτικού οίκου, υιοθετεί και το περιεχόμενο του; Δηλ όσοι βιβλιοπώλες έχουν πουλήσει το βιβλίο του κ. Βελόπουλου το υιοθετούν; Η κατηγορία προς τον κ. Βελόπουλο δεν είναι ότι πουλούσε στο βιβλιοπωλείο του εν μέσω χιλιάδων άλλων τίτλων το συγκεκριμένο βιβλίο, αλλά ότι το έγραψε και το εξέδωσε ο ίδιος …εγώ στην εκπομπή μου έχω πουλήσει και το Κεφάλαιο του Μάρξ (εκδόσεις Κάκτος τότε), αλλά και τα Άπαντα του Λένιν (σε παλαιά συλλεκτική έκδοση), δηλ είχα υιοθετήσει τις κομμουνιστικές ιδέες επειδή τα είχα πουλήσει στην εκπομπή μου; Βιβλιοπωλείο είχαμε συγγραφείς καλούσαμε, τα βιβλία τους δείχναμε. Τέλος ιστορίας. 

Β) Το βιβλίο όμως του Αγγέλου Σακκέτου, για το οποίο γίνεται η φασαρία, δεν περιείχε καμμία «επιστολή» του Ιησού. Αντιθέτως έχει ολόκληρο κεφάλαιο για το ότι δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη οποιουδήποτε συγγραφικού έργου του Ιησού. Στην συζήτηση όμως περί της Ιστορικότητας του προσώπου του Ιησού και την απόδειξη αυτής, προς όσους την αμφισβητούσαν, έγραψε ο συγγραφεύς ποτέ αυτό το βιβλίο. Ο τίτλος προφανώς έχει σε κάθε βιβλίο και έναν εμπορικό χαρακτήρα, αλλά επί της ουσίας ο συγγραφεύς πολύ γνωστός τότε για διάφορες θρησκευτικές μελέτες, έκανε μια σύνοψη των θεωριών για τα λεγόμενα Χειρόγραφα της Νεκράς Θαλάσσης, το λεγόμενο Ευαγγέλιο του Ιούδα που είχε παρουσιάσει έως και το National Geographic κλπ και διάφορες άλλες διεθνείς βιβλιογραφικές αναφορές, που κατέληγαν να αποδείξουν την ιστορική ύπαρξη του Ιησού, δηλ με το βιβλίο του κ. Βελόπουλου καμία απολύτως σχέση».

Τέλος ο υπουργός Υγείας ισχυρίστηκε ότι όλα αυτοί οι απίθανοι ισχυρισμοί πηγάζουν από το άγχος του Στεφάνου Κασσελάκη να τον πλήξει, χωρίς ωστόσο να μπορεί να εκφράσει σοβαρά επιχειρήματα: «Το άγχος τους να με πλήξουν προσωπικά έχει ξεπεράσει κάθε όριο και αν η υπόσχεση του κ. Κασσελάκη ότι θα με «ξεσκίσει» κλπ ήταν το βιβλίο του Αγγέλου Σακκέτου, που είχα δείξει σε μία εκπομπή μου πριν από 14 χρόνια τότε καλή τύχη…»

Ακολουθεί η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη: