Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Παύλος Πολάκης κάνει μια σειρά από αναρτήσεις κατηγορώντας γενικά και αόριστα τον Άδωνι Γεωργιάδη για κακοδιαχείριση στο νοσοκομείο Σαντορίνης. Ωστόσο σήμερα ο αψύς κρητικός του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε πληρωμένη απάντηση από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος βρήκε υπόθεση κακοδιαχείρισης στο νοσοκομείο Σαντορίνης επί ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτιέται για τις ευθύνες του Παύλου Πολάκη.

Πιο συγκεκριμένα το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Παύλος Πολάκης είχε κάνει μια σειρά αναρτήσεων στο X, που αναφέρονταν στο Νοσοκομείο Σαντορίνης και υποστήριζε ότι υφίσταται κακοδιαχείριση με ευθύνη του Άδωνι Γεωργιάδη. Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλούσε τον Άδωνι Γεωργιάδη να απαντήσει στις καταγγελίες του. Πράγματι ο Άδωνις Γεωργιάδης ανταποκρίθηκε και του απάντησε ότι όντως βρήκε υπόθεση κακοδιαχείρισης αλλά επί ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με αποφάσεις του ίδιου του Παύλου Πολάκη!

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη


Στην κυριολεκτικά σφοδρή απάντηση του κατά του Παύλου Πολάκη, ο υπουργός Υγείας αποκαλύπτει ότι υπάρχει πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας από το 2017 για «σκανδαλώδη εξαγορά» ενός ζημιογόνου ΚΕΚ κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα αυτό το πόρισμα κάποιοι φρόντισαν να το κρατήσουν στο συρτάρι, ωστόσο κατά την έρευνα του ο υπουργός Υγείας το βρήκε και θα το στείλει στον αρμόδιο εισαγγελέα. Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη: «Ασχολήθηκα και βρήκα στα συρτάρια καταχωνιασμένο ότι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει συντάξει αναλυτικό πόρισμα ελέγχου αναφορικά με την σκανδαλώδη εξαγορά από την ΑΕΜΥ ΑΕ το 2017 επί θητείας Πολάκη στο Υπουργείο Υγείας του ΚΕΚ/ΚΨΥ, ενός ΚΕΚ ζημιογόνου και με ανύπαρκτη υλοποίηση προγραμμάτων, που στοίχισε συνολικά 1.485.000€ στους Έλληνες φορολογούμενους!»

Επιπλέον ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλά και για σκανδαλώδεις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, οι οποίες έγιναν δύο ημέρες πριν από τις εκλογές του 2019. «Μέσα στην ίδια ημέρα, λήφθηκε απόφαση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΚ, άμεση απόφαση του ΔΣ της ΑΕΜΥ ΑΕ και αυθημερόν απόφαση έκτακτης επιχορήγησης από το Υπουργείο Υγείας, με την οποία έγινε η τελευταία Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με 185.000€ που εκταμιεύθηκε την ίδια ημέρα! Αυτά δεν γίνονται! Γιατί τέτοια βιασύνη κύριε Πολάκη;…», σημειώνει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ο υπουργός.

Τέλος ο υπουργός Υγείας καταλήγει με νόημα, αποστομώνοντας τον Παύλο Πολάκη: «Λοιπόν Παύλο, όταν θα μιλάς σε εμένα για κακοδιαχείριση φρόντιζε να πλένεις το στόμα σου με αντισηπτικό… Και μια συμβουλή. Μην βιαστείς να απαντήσεις σε αυτή μου την ανάρτηση! Σκέψου καλά και κράτα την απάντηση για την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, όπου με εντολή μου θα διαβιβασθεί αρμοδίως το πόρισμα ώστε η Δικαιοσύνη να επιληφθεί σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους μας.» Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση του Παύλου Πολάκη καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε πολύ σοβαρές καταγγελίες με στοιχεία για την περίοδο της θητείας του, τα οποία μάλιστα θα ερευνήσει ο εισαγγελέας.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Επειδή ο Παύλος Πολάκης με κάλεσε να ασχοληθώ με το Νοσοκομείο Σαντορίνης και την ΑΕΜΥ ΑΕ και τις καταγγελίες του για κακοδιαχείριση (γνωστής σε όλους αξιοπιστίας…) ασχολήθηκα!

Ασχολήθηκα και βρήκα στα συρτάρια καταχωνιασμένο ότι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει συντάξει αναλυτικό πόρισμα ελέγχου αναφορικά με την σκανδαλώδη εξαγορά από την ΑΕΜΥ ΑΕ το 2017 επί θητείας Πολάκη στο Υπουργείο Υγείας του ΚΕΚ/ΚΨΥ, ενός ΚΕΚ ζημιογόνου και με ανύπαρκτη υλοποίηση προγραμμάτων, που στοίχισε συνολικά 1.485.000€ στους Έλληνες φορολογούμενους! Το Υπουργείο Υγείας επί Πολάκη το 2017 έκρινε σκόπιμη την μεταβίβαση του συνόλου του εταιρικού ποσοστού του ΚΕΚ προς την ΑΕΜΥ ΑΕ, παρά το ότι η καθαρή του θέση ήταν αρνητική και ανερχόταν τότε στο ποσό των -897.311,35€. Προς τούτο εγκρίθηκε η έκτακτη χρηματοδότηση της ΑΕΜΥ με 1,1εκατ€. Η απόφαση, όπως διαπιστώνει το πόρισμα της ΕΑΔ, δεν υποστηριζόταν από κάποια μελέτη σκοπιμότητας, βιωσιμότητας, σχέδιο ή άλλη επιχειρηματολογία.

Και το καλύτερο; Ακολούθησαν άλλες δύο αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου του ΚΕΚ, με την τελευταία να πραγματοποιείται ως συνολική διαδικασία αυθημερόν την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, δηλάδή 2 ημέρες πριν τις Εθνικές Εκλογές του 2019 και τελευταία ημέρα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή την Παρασκευή πριν τις εκλογές του 2019, μέσα στην ίδια ημέρα, λήφθηκε απόφαση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΚ, άμεση απόφαση του ΔΣ της ΑΕΜΥ ΑΕ και αυθημερόν απόφαση έκτακτης επιχορήγησης από το Υπουργείο Υγείας, με την οποία έγινε η τελευταία Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με 185.000€ που εκταμιεύθηκε την ίδια ημέρα! Αυτά δεν γίνονται! Γιατί τέτοια βιασύνη κύριε Πολάκη;…

Λοιπόν Παύλο, όταν θα μιλάς σε εμένα για κακοδιαχείριση φρόντιζε να πλένεις το στόμα σου με αντισηπτικό… Και μια συμβουλή. Μην βιαστείς να απαντήσεις σε αυτή μου την ανάρτηση! Σκέψου καλά και κράτα την απάντηση για την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, όπου με εντολή μου θα διαβιβασθεί αρμοδίως το πόρισμα ώστε η Δικαιοσύνη να επιληφθεί σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους μας. Γιατί εγώ έχω μάθει στη ζωή μου όλα να είναι στο φως!»