Θα απέχει το ΚΚΕ από την ειδική συνεδρίαση της Βουλής κατά την οποία ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα απευθυνθεί στους Έλληνες Βουλευτές.
Αυτό έκανε γνωστό ο Περισσός, ακολουθώντας την Ελληνική Λύση η οποία δεν έκρυψε την ενόχλησή της ευθύς αμέσως μετά την ανακοίνωση ότι ο πρωθυπουργός του απεύθυνε πρόσκληση. Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί και το ΜέΡΑ25.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές από τον Περισσό, ο Ζελένσκι εκπροσωπεί μια αντιδραστική κυβέρνηση, που στηρίζεται από το στρατόπεδο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτή ευθύνεται όπως και η Ρωσία για το δράμα του ουκρανικού λαού.
«Αυτή η κυβέρνηση εδώ και χρόνια έχει στηρίξει και ενσωμάτωση ναζιστικές οργανώσεις, διώκει και φυλακίζει κομμουνιστές. Έχει θέσει εκτός νόμου το κομμουνιστικό, Ουκρανίας» υπογραμμίζουν και προσθέτουν ότι είναι προφανής η στάση τους. Το ίδιο, δε, επισημαίνουν θα έκαναν εάν στη Βουλή ερχόταν ο Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Τζο Μπάιντεν.
Όσον αφορά το κόμμα του Γιάνη επιλέγει τις δύο βάρκες: θα εκπροσωπηθεί (δεν θα παραστούν όλοι) και θα καταγγείλει!
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, σύμφωνα με κοινή απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΜέΡΑ25, το κόμμα θα εκπροσωπηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της τηλε-ομιλίας του Προέδρου Ζελένσκι, ως «εκπροσώπου λαού που δέχεται στρατιωτική εισβολή, καταδικάζοντας, παράλληλα, τον ”οικοδεσπότη” κ. Μητσοτάκη ως φανατικό χειροκροτητή των ΝΑΤΟϊκών προσπαθειών υπονόμευσης της μόνης ελπίδας για τερματισμό του πολέμου στο πλαίσιο μιας Ανεξάρτητης-Ουδέτερης Ουκρανίας».
Όσον αφορά τη διοργάνωση της ομιλίας του κ. Ζελένσκι, το ΜέΡΑ25 «θα αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας του να προστατεύσει τον κοινοβουλευτισμό από την κυβερνητική προσπάθεια να στηθεί μια απρεπής για το Κοινοβούλιο φιέστα».
Στην Ελληνική Λύση πάλι, αφότου πρώτα καταγγέλλουν τον πρωθυπουργό για την πρωτοβουλία, σχολιάζουν πως «η Ελληνική Λύση λοιπόν αναμένει με ενδιαφέρον τις εξηγήσεις του κ. Ζελένσκι για την ισχυρή αμυντική συμφωνία που είχε υπογράψει με την Τουρκία πολύ πριν τον πόλεμο, η οποία στρέφεται κατά των ελληνικών συμφερόντων και της εθνικής μας ασφάλειας, όπως και τις θέσεις του για την συμπεριφορά του ουκρανικού κράτους έναντι της ελληνικής εθνικής μειονότητας». Με δυο μέρες καθυστέρηση το κόμμα επανέρχεται και συμπληρώνει:
«το ουκρανικό καθεστώς αποδέχεται τον διαμεσολαβητικό ρόλο της Τουρκίας, μιας χώρας που όχι μόνον δεν έχει επιβάλλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά συνεχίζει την παράνομη κατοχή και εθνοκάθαρση στο βόρειο τμήμα της Κύπρου! Της Τουρκίας που ενισχύει στρατιωτικά και τις εγκληματικές ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν έναντι της Αρμενίας.
Επειδή ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου δεν μπορεί να είναι επιλεκτικός, η Ελλάδα η οποία απειλείται ευθέως από την Τουρκία και τους συμμάχους της, πρέπει να συμπαρασταθεί έμπρακτα στον αδερφό λαό της Αρμενίας και όχι με μισόλογα και υπεκφυγές.
Η πρόσκληση λοιπόν στον πρωθυπουργό της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν να μιλήσει στην Βουλή των Ελλήνων, είναι χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων».