Τις προθέσεις του να εδραιωθεί ως αξιωματική αντιπολίτευση, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA χθες, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ευθύνεται για τα αυξημένα ποσοστά, στην προηγούμενη κάλπη της Νέας Δημοκρατίας, την οποία κατηγόρησε για προτεραιότητες, μέσα από το πρόγραμμά της, που υπηρετούν 1.000 οικογένειες, προσπερνώντας προφανώς τη στήριξη της κοινωνίας, όπως έχει αποτυπωθεί σε σειρά μέτρων και δράσεων την τετραετία διακυβέρνησής της, αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη που σηματοδοτεί η πολιτική της.

Ο ίδιος επιχείρησε να εμφανίσει το κόμμα του ως την «ισχυρή προοδευτική φωνή στη Βουλή», που «θα σταματήσει αυτό που φαίνεται να δημιουργείται: μια παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, που πιστεύω ότι δεν θα βοηθήσει τη χώρα να πάει μπροστά», αποδεικνύοντας και πάλι ότι δεν τον ενδιαφέρει η διακυβέρνηση της χώρας αλλά τα πρωτία στον χώρο της κεντροαριστεράς. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναμασώντας την κριτική ΣΥΡΙΖΑ περί ηγεμονίας Μητσοτάκη, έκανε λόγο για δύο διαφορετικά προγράμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Χωρίς και πάλι να εξηγήσει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, περιορίστηκε στο να κάνει κριτική σε αυτό της Νέας Δημοκρατίας, η οποία, όπως σημείωσε χθες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το παρουσίασε από την πρώτη κάλπη πολύ αναλυτικά. Γεγονός που έλαβε προφανώς υπόψη του ο ελληνικός λαός, επιλέγοντας την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, ως τη μόνη πειστική για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Επιχειρώντας να απαντήσει στον Κ. Μητσοτάκη ο οποίος χαρακτήρισε τις οικονομικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ «νόμπελ ασυναρτησίας» στα οικονομικά, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: «Δεν μπορώ να τον προσβάλλω με αυτόν τον τρόπο. Δεν μπορώ να τον αποκαλέσω ούτε άσχετο ούτε ασυνάρτητο. Είναι και σχετικός και ξέρει τι κάνει. Υπηρετεί 1.000 οικογένειες. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ένα φορολογικό πρόγραμμα και μια στρατηγική, όπου η ανάπτυξη, το Ταμείο Ανάκαμψης και οι φορολογικές του προτεραιότητες υπηρετούν 1.000 οικογένειες, οι οποίες ελέγχουν τον πλούτο στη χώρα και θεωρούν ότι η βέλτιστη λύση για να διοικηθεί, είναι ο κ. Μητσοτάκης. Εμείς έχουμε μια άλλη άποψη για τα πράγματα».

Ως προς το ενδεχόμενο μη επίτευξης αυτοδυναμίας από τη Νέα Δημοκρατία, σχολίασε: «Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Άρα, δεν υπάρχει κανένα σενάριο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία. Ο λαός ψήφισε και έδωσε ένα μεγάλο ποσοστό στη Νέα Δημοκρατία, κάτι που δεν περίμενε κανείς μετά τα φαινόμενα διαφθοράς, -Πάτσης, Νικολάου-, τις υποκλοπές που έχουν εκθέσει διεθνώς τη χώρα, ένα παρακράτος υπό το Μέγαρο Μαξίμου, κοινωνικές ανισότητες, αδυναμία στήριξης του κοινωνικού κράτους, έλλειψη μιας ανθεκτικής ανάπτυξης, 50 δισεκατομμύρια ευρώ νέο χρέος, 10 δισεκατομμύρια ευρώ απευθείας αναθέσεις. Όλα αυτά περίμενα στο "ταμείο" των εκλογών να τα πληρώσει ο κ. Μητσοτάκης. Όχι μόνο δεν τα πλήρωσε, αλλά αύξησε το ποσοστό του».

Παράλληλα ασκησε έντονη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας είπε ότι φταίνε το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ που δεν πήγε καλά και έγινε μπλε ο χάρτης. Ο χάρτης δεν έγινε μπλε πριν 15 ημέρες, έγινε το 2019. Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές όπου αν εξαιρέσεις την Κρήτη με ένα αξιόλογο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τον κ. Αρναουτάκη, η Νέα Δημοκρατία πήρε δώδεκα περιφέρειες μετά από 4,5 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στις ευρωεκλογές τα ίδια. Στις εθνικές το ίδιο. Το ότι τέσσερα χρόνια δεν ανατράπηκε αυτό το φαινόμενο αλλά κλιμακώθηκε, πάει να πει ότι κάποιος έχει την ευθύνη. Κι εκτιμώ ότι η αντιπολίτευση δεν έκανε σωστά τη δουλειά της. Γι’ αυτό λέω ότι χρειάζεται προοδευτική αξιόπιστη αντιπολίτευση για να υπάρχει εναλλακτική και να επιλέγει ο ελληνικός λαός όχι βάσει του φόβου, που πουλάει η Νέα Δημοκρατία “για τα χειρότερα που έρχονται” αλλά βάσει της ελπίδας για τα καλύτερα που μπορούμε να πετύχουμε».