Ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα κατάφερε να γίνει πρωταγωνιστής της πολιτικής σκηνής χάρις στο «όχι στους δανειστές» και την υπόσχεση για «άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ». Αποχώρησε από την εξουσία μετά από 4,5 χρόνια και 3 εκλογικές ήττες. Ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα η μεσαία τάξη δεν συγχώρεσε την κραυγαλέα ανακολουθία λόγων και πράξεων του. Ο κ. Τσίπρας, από ότι δείχνει η μετέπειτα πορεία του, δεν πήρε το μάθημά του. Έτσι, με οδηγό το μακιαβελικό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», ουσιαστικά επενδύει στην αποτυχία της χώρας για τα μικροκομματικά του οφέλη. Ο κατάλογος των αποδείξεων, τα δυο τελευταία χρόνια είναι πολύ μεγάλος.

Ενδεικτικά:

Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας επενδύει στην καταστροφή. Όλοι θυμόμαστε τη δήλωσή του ότι αναλαμβάνει το ρίσκο για τις διαδηλώσεις ενώ η χώρα βρισκόταν εν μέσω σφοδρού κύματος της πανδημίας.

Λέει όχι σε όλες τις μεταρρυθμίσεις, ακόμα και σε αυτές που δέχεται η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Πρόσφατο παράδειγμα οι αλλαγές για την εισαγωγή στα Α.Ε.Ι.. Διαφωνεί στο σύστημα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) σύμφωνα με το οποίο ένας υποψήφιος με επιδόσεις χαμηλότερες από 7 στα 20 για τα ΓΕΛ και 5,5 στα 20 για τα ΕΠΑΛ, δεν εισάγεται πλέον στα πανεπιστήμια.

Για να δυσφημίσει εμβληματικές μεταρρυθμίσεις δεν διστάζει να λέει κραυγαλέα ψέματα. Π.χ. με αφορμή το ασφαλιστικό για τη νέα γενιά, μιλά για «ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης», ενώ είναι γνωστό ότι το αποθεματικό θα το διαχειρίζεται ένα νέο δημόσιο ταμείο, το ΤΕΚΑ.

Ψαρεύει σε θολά νερά «αγκαλιάζοντας» κάθε ομάδα που αντιτίθεται σε κάποια κυβερνητική πολιτική. Όλοι χωράνε: υποψήφιοι που κόπηκαν στις Πανελλήνιες, ιδιοκτήτες νυχτερινών μαγαζιών στη Μύκονο, κάθε είδους αρνητές του κορωναιού και του εμβολίου, ψεκασμένοι ή μη. Αρνείται ακόμα και να ψηφίσει για τις ποινές των πλαστογράφων των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Όλα τα παραπάνω μας φέρνουν στο νου τη λαϊκή ρήση: ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα. Ο ελληνικός λαός δεν έχει ξεχάσει ακόμα το τεράστιο πισωγύρισμα σε όλους τους τομείς που συντελέστηκε επί της προηγούμενης διακυβέρνησης και θα δώσει την πρέπουσα απάντηση. Έτσι, το μόνο, ίσως, ερώτημα που απομένει να απαντηθεί για τον κ. Τσίπρα, είναι αν θα έχει το θάρρος να παραιτηθεί μετά και την επερχόμενη εκλογική ήττα του.