Σκληρή κριτική στα κόμματα της Αντιπολίτευσης, εγκαλώντας τα μεταξύ άλλων για εργαλειοποίηση τραγωδιών όπως αυτή στα Τέμπη και για υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων στις Βρυξέλλες άσκησε από το 15ο Συνέδριο της ΝΔο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης προσθέτοντας με νόημα: «Δεν θα αφήσουμε κανέναν να υπονομεύσει- και μάλιστα με δόλια μέσα -την κυβέρνηση και τη χώρα».

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στα έργα και τις ημέρες της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας, τα τελευταία 50 χρόνια, σημειώνοντας: «H Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη και αυτή που συνεχίζει να την κρατάει στην Ευρώπη».

«Όλες οι μεγάλες αλλαγές της δεκαετίας του 2000», επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «η μεγάλη επένδυση της Cosco, η αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ – όλα είναι αποτέλεσμα της κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή. Όλοι φώναζαν, δεν ήθελε να αλλάξει τίποτα, αλλά η παράταξή μας, προχώρησε».

«Το πιο βλακώδες δημοψήφισμα στην ιστορία»

Με ιδιαίτερα αιχμηρή γλώσσα αναφέρθηκε στην περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τόνιζοντας:«Την περίοδο 2010 – 2014 η Ελλάδα έζησε τις πιο κρίσιμες στιγμές. Πάλι η παράταξη της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κώστα Σαμαρά κράτησε όρθια τη χώρα και δεν επέτρεψε να βγει από τη ζώνη του ευρώ. Και το καλοκαίρι του 2015 μετά το πιο βλακώδες δημοψήφισμα της ιστορίας, η παράταξη της ΝΔ κράτησε τη χώρα στο ευρώ».

«Από τον Μητσοτάκη θα κόβονταν τα λεφτά ή από τους αγρότες, τους δρόμους, τα σχολεία;»

Αιχμηρές ήταν οι αναφορές του υπουργού Υγείας και στο ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για την χώρα μας και ειδικά στο ρόλο συγκεκριμένων ευρωβουλευτών που το προκάλεσαν. «Εκλέχθηκαν με εντολή να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και ψήφισαν κείμενο που έλεγε να κοπούν τα χρήματα στη χώρα» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Το ψήφισμα κατά της Ελλάδας ήταν μία ατυχής στιγμή, όχι για τη χώρα, αλλά ατυχής στιγμή για την Ευρώπη. Υπήρξαν Ευρωβουλευτές εκλεγμένοι με την εντολή να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, που είχαν το κουράγιο, να πάνε να ψηφίσουν στην Ε.Ε. ένα κείμενο που έλεγε να κοπούν τα χρήματα από την Ελλάδα. Από τον Μητσοτάκη θα κόβονταν τα λεφτά ή από τους αγρότες, τους δρόμους, τα σχολεία;