Ο Στέφανος Κασσελάκης ψεύδεται γραπτώς και δημοσίως. Αντί να ζητήσει συγγνώμη για τις χυδαιότητες περί «υπουργών που σκοτώνουν παιδιά», προχώρησε σε μια ανάρτηση στην οποία επιμένει ως προς τη θέση του, αλλάζοντας όμως κάτι από αυτά που έχει καταγραφεί να λέει στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ –τον οποίο αδειάζουν ακόμη και στελέχη του κόμματος για τη χυδαία δήλωσή του– προχώρησε σε ανάρτηση στην οποία μάλιστα εκφράζει και την… έκπληξή του για την επίσημη αντίδραση της ΝΔ σε μια συνομιλία που, όπως λέει, είχε με έναν πολίτη.

Και τι αναφέρει σε αυτήν μεταξύ άλλων; Ότι του δίνεται η ευκαιρία να πει και… γραπτώς αυτά που λέει στο σχετικό βίντεο. Μόνο που υπάρχει μια… αλλαγή. Γράφει ο Στέφανος Κασσελάκης:

«Μου δίνεται όμως έτσι η ευκαιρία να τα πω και γραπτώς: Πολιτικοί πάνε και φιλάνε χέρια το Πάσχα, το παίζουν ευσεβείς, και μετά πηγαίνουν στη Βουλή και συγκαλύπτουν εγκλήματα, με κορυφαίο το έγκλημα των Τεμπών».

Όμως ο Στέφανος Κασσελάκης στο βίντεο δεν λέει τα παραπάνω. Λέει επί λέξει τα εξής:

«Οι άλλοι που το παίζουν πατριώτες και θρησκευόμενοι συγκαλύπτουν εγκλήματα. Εντάξει; Κυριολεκτικά εγκλήματα. Πάνε και φιλάνε χέρια μέσα στο Πάσχα, αλλά ψηφίζουν και συγκαλύπτουν υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά».

Η αναφορά σε υπουργούς «που σκοτώνουν παιδιά» είναι σαφής και ξεκάθαρη. Δεν το λέει αυτό… γραπτώς. Το παρακάμπτει. Το… ξεχνά και δεν το αναφέρει. Επί της ουσίας όμως ψεύδεται. Απευθύνεται δημοσίως με διαφορετική δήλωση προκειμένου να αποφύγει να ζητήσει συγγνώμη για αυτό που είπε και το οποίο δεν αποτελεί απλά ακραίο λαϊκισμό, αλλά χυδαιότητα.

Όλα δείχνουν ότι ο μήνας που μένει μέχρι την Κυριακή των ευρωεκλογών θα αποτελέσει πεδίον δόξης λαμπρόν για τον λαϊκισμό, τα fake news και την τοξικότητα, δεδομένου ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο επικεφαλής του δίνουν έναν αγώνα πολιτικής επιβίωσης χωρίς να διαθέτουν πολιτικό λόγο, πρόγραμμα και λύσεις.