Τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται ο Στέφανος Κασσελάκης, τέτοιος που διαιρεί με τοξικό τρόπο την κοινωνία και τους νέους, στηλίτευσε η Σοφία Ζαχαράκη, με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια περιοδείας του στην Ηγουμενίτσα, για συγκάλυψη «υπουργών που σκοτώνουν παιδιά». Δήλωση για την οποία μάλιστα δεν ζήτησε «συγγνώμη», αλλά εξακολουθεί να υποστηρίζει, μετά και την σφοδρή αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τη δυσφορία στελεχών του κόμματός του.

Σχολιάζοντας στον ΣΚΑΪ τις χυδαιότητες του Στέφανου Κασσελάκη, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας έκανε λόγο για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου και για διαγκωνισμό με τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος είχε απειλήσει τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ψήφισαν υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών να μην πάνε στην εκκλησία τις ημέρες του Πάσχα.

«Θεωρώ τραγικό ένας νέος πολιτικός, ο οποίος μάλιστα διατείνεται ότι θέλει να φέρει και το νέο στην πολιτική, να εργαλειοποιεί μέσα σε μια παράγραφο το θρησκευτικό συναίσθημα, το μήνυμα των άγιων αυτών ημερών και τον τραγικό θάνατο των νέων παιδιών. Βλέπω ουσιαστικά έναν διαγκωνισμό με τον κύριο Βελόπουλο, ο οποίος πριν από λίγες μέρες μάς είχε σχεδόν απαγορεύσει να πηγαίνουμε στις εκκλησίες αυτόν τον καιρό», σημείωσε χαρακτηριστικά η Σοφία Ζαχαράκη.

Η ίδια συμπλήρωσε πως «το ζήτημα είναι ότι αυτή τη στιγμή ένας νέος πολιτικός εργαλειοποιεί τόσο πολύ τον ανθρώπινο πόνο και την τραγική απώλεια και συγχρόνως διαιρεί την κοινωνία». «Ο λόγος μας πρέπει να είναι και παιδευτικός», τόνισε.

«Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει και το λιγότερο που χρειάζονται οι Ελληνες είναι μια διαίρεση ακόμα. Και ιδίως σε νέους ανθρώπους… Τι λέμε σε αυτούς τους ανθρώπους αυτή τη στιγμή; Ποιο είναι το συναίσθημα το οποίο καλλιεργείται; Μόνο μίσος. Είναι αυτό που χρειάζεται η νέα γενιά; Σίγουρα όχι. Δεν θα πρέπει να διαιρεί με τόσο τοξικό τρόπο», έκανε σαφές η Σοφία Ζαχαράκη, συμπληρώνονται πως «όλο αυτό μας πάει πίσω», θυμίζοντας άλλες περιόδους με τις πάνω και τις κάτω πλατείες, τα διχαστικά και τοξικά συνθήματα.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην αγορά της Ηγουμενίτσας, είπε σε συνομιλία που είχε με κάτοικο της περιοχής: «Πατριδοκάπηλοι υπάρχουν πάρα πολλοί... Κάποιοι που το παίζουν πατριώτες και θρησκευόμενοι συγκαλύπτουν εγκλήματα. Κυριολεκτικά εγκλήματα. Πάνε και φιλάνε τα χέρια μέσα στο Πάσχα αλλά ψηφίζουν και συγκαλύπτουν υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά...».

Δήλωση στην οποία επέμεινε, αλλάζοντας ωστόσο σε ανάρτησή του κάτι από αυτά που έχει καταγραφεί να λέει στο σχετικό βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Στην ανάρτησή του δηλώνει.... έκπληκτος με την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έκανε λόγο για «χυδαιότητα, αθλιότητα και κατηφόρα χωρίς τελειωμό», και σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα, πως «πολιτικοί πάνε και φιλάνε χέρια το Πάσχα, το παίζουν ευσεβείς, και μετά πηγαίνουν στη Βουλή και συγκαλύπτουν εγκλήματα, με κορυφαίο το έγκλημα των Τεμπών»...