Για «διπλωματικό ζήτημα» με θετικό πρόσημο έκανε λόγο η αρχήγος της Πλεύσης Ελεθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά από την ακύρωση της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρίσι Σούνακ στο Λονδίνο.

Η τέως πρόεδρος της Βουλής προχώρησε σε ανάρτηση στο Facebook σχετικά με την απρέπεια του Ρίσι Σούνακ και σχολίασε: «Ο πρωθυπουργός, ηθελημένα ή άθελά του, δημιούργησε διπλωματικό ζήτημα για τα γλυπτά του Παρθενώνα απέναντι σε έναν “άτσαλο” Βρετανό πρωθυπουργό κι αυτό είναι θετικό. Στηρίζουμε, θα στηρίξουμε και θα προτείνουμε τις σοβαρές διπλωματικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα ώστε να επιστρέψουν τα Γλυπτά στο σπίτι τους».

Ωστόσο, η κ. Κωνσταντοπούλου σχολίασε και τον Στέφανο Κασσελάκη σε παρεμβασή της στην εκπομπή «Live News». Οπως δήλωσε, «είναι ένας άσχετος που πήγε και πήρε με χρηματιστηριακές τακτικές και με επιθετική εξαγορά τον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που ήταν πτωχευμένος. Η πολιτική κρίνεται από τις πράξεις κι όχι από τις λέξεις, ούτε από τις εντυπώσεις και το περιτύλιγμα. Από το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε “διαζύγιο” από τις αριστερές του αρχές κι αξίες», σημειώνοντας περαιτέρω ότι «υπάρχει μία εκφυλιστική αλλοίωση της συνθήκης πια στον ΣΥΡΙΖΑ. Απλοί άνθρωποι, που επένδυσαν στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες τους ελπίδες και μπορεί να ματαιώθηκαν, τώρα πια έρχονται στην Πλεύση Ελευθερίας. Δεν χαίρομαι όμως με την κατάσταση αυτή, γιατί το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμμα Δημοκρατίας. Eχουμε μία Βουλή που έχει απλώς υπολειτουργεί, αλλά την έχει καταργήσει η Νέα Δημοκρατία με τις ευλογίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης».