Μια... Ζωή από τα παλιά συναντά κανείς πλέον στη Βουλή, με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να εξελιχθεί σε πρωταγωνίστρια, έστω και αρνητική. Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής γνωρίζει ότι το κόμμα της βρίσκεται στο όριο να εκλέξει έναν ευρωβουλευτή και προσπαθεί (με οποιονδήποτε τρόπο) να συγκεντρώσει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, είτε ασκώντας κοινοβουλευτικό ακτιβισμό είτε θέλοντας να δημιουργήσει (τεχνητές) εντάσεις, διακόπτοντας τους ομιλητές.

Πριν από λίγες μέρες, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την Ολομέλεια, ακόμα και ο συνήθως πράος πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας εκνευρίστηκε, όταν επίμονα φώναζε από το έδρανό της, τη στιγμή που στο βήμα βρισκόταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Την ίδια πρακτική, μάλιστα, είχε ακολουθήσει στη συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής, όταν μιλούσε ο εισηγητής εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Τότε, μάλιστα, η Επιτροπή είχε αναγκαστεί να αλλάξει αίθουσα και να βρεθεί στην Ολομέλεια, όπου υπάρχει η δυνατότητα να μπει το μικρόφωνο στο... mute.

Την Παρασκευή, πάντως, ξεπέρασε και τον εαυτό της! Τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε για το θέμα της ακρίβειας, στην αίθουσα ακούστηκαν φωνές. Ο Κώστας Τασούλας αντέδρασε και είπε απευθυνόμενος προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Οχι διακοπές, υπάρχει κανονισμός. Παρακαλώ, να τον σεβαστείτε». Οι φωνές συνεχίστηκαν, με τον Πρόεδρο της Βουλής να λέει στη συνέχεια: «Τόσο λίγη εμπιστοσύνη έχετε στις ομιλίες σας που θέλετε να διακριθείτε ως διακοψίας;»

«Δεν παλεύεται αυτό»

«Θα με αναγκάσετε να σας απαντήσω με καρδούλα», πήρε τη σκυτάλη από τον Κώστα Τασούλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να παραμένει τελικά σιωπηλή στο έδρανό της. Και, βέβαια, την ίδια πρακτική ακολούθησε όταν στο βήμα ανέβηκε, λίγο προτού κλείσει η συνεδρίαση, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει πρωταγωνιστήσει ως... διακοψίας και σε προηγούμενες συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής. Κατά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού επί της πρότασης μομφής που είχε καταθέσει η αντιπολίτευση για το δυστύχημα στα Τέμπη, ο Κώστας Τασούλας είχε αναγκαστεί να παρέμβει εκ νέου λέγοντας: «Δεν ακούγεστε, μια ντουντούκα για την κυρία Κωνσταντοπούλου». «Ησυχία, ακούμε με ενδιαφέρον τώρα για να δοθούν απαντήσεις», πρόσθεσε. Και ενώ η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας προσπαθούσε να διακόψει και πάλι τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Βουλής ακούστηκε να λέει ότι «δεν παλεύεται αυτό».

Ξεπερνώντας τα όρια...

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έφτασε και στο σημείο εντός της Ολομέλειας να φωτογραφίζει τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, δίχως φυσικά τη συναίνεσή τους, κάτι που λίγο αργότερα παραδέχτηκε! «Διαμαρτύρονται βουλευτές γιατί τους φωτογραφίζετε, τους μαγνητοσκοπείτε ή δεν ξέρω ποιο άλλο... Αυτά είναι θέματα προσωπικών δεδομένων και πρέπει να ζητάτε την άδεια των υπολοίπων. Εχετε την τάση αυτοεπαίνου, αλλά αυτό που κάνετε δεν είναι σωστό. Δεν είναι σωστό να μαγνητοσκοπείτε τους άλλους χωρίς την άδειά τους», είπε ο Κώστας Τασούλας στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να ομολογεί λίγο αργότερα: «Κι επειδή καταναλώσατε χρόνο από την παρουσία σας επάνω στη θέση του Προέδρου της Βουλής για να μου πείτε ότι δεν επιτρέπεται να απεικονίζω στο κινητό μου μια δημόσια συνεδρίαση της Βουλής, παρακαλώ πάρα πολύ ασκήστε εναντίον μου μέτρα τάξης [...] αποτυπώνω τη συνεδρίαση τη δημόσια της Βουλής, που αποτυπώνεται στο κανάλι της Βουλής, που αποτυπώνεται από τους φωτογράφους της Βουλής, που είναι ό,τι πιο κορυφαίο και δημόσιο και δημοκρατικό, αλλά εσείς για κάποιον λόγο θίγεστε»!

Σε κάθε περίπτωση, η Ζωή Κωνσταντοπούλου θεωρεί πως διακόπτοντας τους ομιλητές, υπερβαίνοντας το χρόνο των ομιλιών της και αψηφώντας τον Κανονισμό της Βουλής (που δήθεν είχε ως Ευαγγέλιο κατά τη διάρκεια της θητείας της) ασκεί αιχμηρή αντιπολίτευση. Η πραγματικότητα, όμως, σύμφωνα με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, είναι ότι απλώς κάνει ένα σόου με κάθε ευκαιρία, μήπως κερδίσει μια ακόμα... μονάδα και εντέλει συγκεντρώσει το (πολυπόθητο) 3%, το οποίο θα της δώσει το δικαίωμα να έχει έναν εκπρόσωπο στην επόμενη Ευρωβουλή.